Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ»
Ξετσιπωσιά και εμπαιγμός

Απροκάλυπτος εμπαιγμός απέναντι στα βάσανα του λαού και ομολογία για το εύρος της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης είναι η «λίστα» του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα 4.152 φυσικών προσώπων μεγαλοφοροφυγάδων του μακρινού παρελθόντος με συνολικά φέσια ύψους 14,9 δισ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για λίστα κενή περιεχομένου. Αφορά σε περιπτώσεις φυσικών προσώπων, για τα οποία κατά καιρούς έχουν διενεργήσει αλλεπάλληλους «ελέγχους» και που βέβαια δεν απέδωσαν το παραμικρό, για τα επίσημα φέσια που δεκαετίες ολόκληρες ξέμειναν στα αζήτητα. Η λίστα περιλαμβάνει διάφορους «σκελετούς», ονόματα όπως αυτό του Κοσκωτά, άλλους πρώην εμφανιζόμενους μεγαλομετόχους και διαχειριστές επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν βάλει οριστικά λουκέτο.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων έρχεται ταυτόχρονα με τη ρύθμιση για την εξόφληση των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 42 δισ. ευρώ, στην πραγματικότητα για το κυνήγι της «μαρίδας», για τους εκατοντάδες χιλιάδες εμφανιζόμενους μικροοφειλέτες. Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν επίσης την ενεργοποίηση ιδιωτικών μηχανισμών είσπραξης για τον εντοπισμό τυχόν περιουσιακών στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ