Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Απέτρεψαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Τη δέσμευσή τους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να βυθίσουν στο σκοτάδι τα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν ή δε θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια για να μη στερηθούν άλλες βασικές ανάγκες, υλοποίησαν στην πράξη χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές της Κέρκυρας στην περιοχή Ποταμού, αποτρέποντας τη διακοπή του ρεύματος από εργολαβικά συνεργεία της ΔΕΗ σε 8 σπίτια.

Αντιπροσωπείες από τις 12 Λαϊκές Επιτροπές του νησιού συγκρότησαν μαζί με κατοίκους ομάδες περιφρούρησης, έστησαν «μπλόκο» για να προστατεύσουν τα λαϊκά σπίτια από το εργολαβικό συνεργείο που βγήκε για να υλοποιήσει τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Στον Αγιο Νικόλαο, όπου επιχειρήθηκε να διακοπεί το ρεύμα σε 1 από τα 8 συνολικά σπίτια, δημιουργήθηκε ένα απροσπέλαστο ανθρώπινο τείχος, με τη συνδρομή κατοίκων και γειτόνων που έσπευσαν να δώσουν βοήθεια.

Η άμεση κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών, η ανταπόκριση και αποφασιστικότητα του κόσμου οδήγησε σε φυγή το εργολαβικό συνεργείο της ΔΕΗ. Κάτω από την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση αναγκάστηκε να επανασυνδέσει το ρεύμα σε προηγούμενο σπίτι που διέκοψε νωρίτερα και να μην προχωρήσει στις υπόλοιπες προγραμματισμένες διακοπές του ρεύματος στην παραπάνω περιοχή.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις έξω από καταστήματα της ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων πόλεων, συνεχίζοντας τη δράση ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης.

Από τις 7 το πρωί, στάθηκαν μπροστά στις εισόδους της ΔΕΗ σε Αγίου Δημητρίου, Παπαναστασίου, Αισώπου και Ανδριανουπόλεως και κάλεσαν το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα. Να στρατευθεί με τις Λαϊκές Επιτροπές και αγωνιστικά να αποκρούσει κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα. Να πλαισιώσει τις ομάδες περιφρούρησης που συγκροτούνται στις γειτονιές και τις ομάδες αλληλεγγύης και να υπερασπιστεί κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα με την κινητοποίηση αυτή, μπλόκαραν έξοδο συνεργείων που ενδεχομένως θα πήγαιναν να διακόψουν την παροχή ρεύματος σε σπίτια.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και στην Ξάνθη. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κάλεσαν το λαό να τιμωρήσει τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να δείξει τη δύναμή του με αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη και αγωνιστικά με ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς, να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού.

Την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 6 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει πικετοφορία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ