Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

«Ξύπνα Ευρώπη»

ΓIANNHΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ανάπηρος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Σας στέλνω ποίημά του με τίτλο «Ξύπνα Ευρώπη», πιστεύω αξίζει να το δημοσιεύσετε.

Ξύπνα Ευρώπη, κοίτα ψηλά/ πέφτουνε βόμβες, σκορπάνε φωτιά/καίγεται ο τόπος, πόλεις, χωριά/οι ρουκέτες σφυρίζουν πιο δυνατά. Ειδοποιούν οι σειρήνες: «ξυπνάτε παιδιά/ξύπνα παππού και συ γιαγιά»... Οι Αμερικάνοι που πάτησαν την ξένη γη/τους πιάσαν οι Σέρβοι και τους στρίψαν τ' αυτί/ «Εδώ Γιουγκοσλαβία και όχι Αμερική». Οι μάνες οι Αμερικάνες κλαίνε και ζητούνε/τα τρία παιδιά τους να ελευθερωθούνε. Ρωτήσανε τη μάνα τη Γιουγκοσλάβα/αν έχει ψυχή, αν έχει καρδιά/ αν αγαπάει τα δικά της παιδιά; Κλίντον και ΝΑΤΟ καίν' τα Βαλκάνια/αχώριστοι φίλοι μέσ' την παράνοια... Χήρεψαν γυναίκες ορφάνεψαν παιδιά/ απ' τα «ειρηνικά» τους όπλα τα νατοϊκά/. Ρίχνουνε βόμβες για την «ειρήνη»/το περιβάλλον μας έχουν μολύνει./ Σήμερα Βαλκάνια αύριο αλλού/θέλουν να ελέγχουν εδώ και παντού/. Ξύπνα Ευρώπη, ενωθείτε στην πάλη/να γυρίσουν στα σπίτια τους οι Αμερικάνοι/. Να ζούμε στην Ευρώπη ειρηνικά/χωρίς επεμβάσεις και πυρηνικά.

Η απάτη της Νέας Τάξης

Κ.Ρ., Πατήσια, Αθήνα. Από τότε που η ΕΣΣΔ έπαψε να υπάρχει και την πρωτοκαθεδρία ως υπερδύναμη στη Γη πήραν οι ΗΠΑ αναγορεύοντας τον Πρόεδρό τους σε «Πλανητάρχη», τα προβλήματα των λαών έγιναν πολύ χειρότερα. Κινδυνεύει η ειρήνη ανά πάσα στιγμή, ενώ η φτώχεια, η ανεργία, η εγκληματικότητας κ.ά. έχουν φθάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά. Σήμερα πλέον, με τη νέα τάξη πραγμάτων, την παγκοσμιοποίηση, που τόσο διαφήμισαν οι εμπνευστές της, ο απλός εργαζόμενος άνθρωπος, αισθάνεται παγιδευμένος και τελείως ανυπεράσπιστος. Η Σοσιαλιστική Σοβιετική Ενωση, το αντίπαλο δέος, δεν υπάρχει πια. Οι Αμερικανοί καπιταλιστές πολεμοκάπηλοι, έχουν τώρα την πρωτοκαθεδρία και όπως είναι γνωστό, οι μονοκρατορίες είναι τόσο επικίνδυνες που μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα, με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας, με τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν. Δεν μπορούν πλέον να μας ξεγελούν, αυτοί που έχουν αναλάβει τη διαφήμιση του σημερινού τρόπου ζωής, διακηρύσσοντας ότι όλα είναι θέμα εξέλιξης της κοινωνίας και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Οι άνθρωποι του μόχθου όλου του κόσμου που επιζητούν και επιδιώκουν κοινωνική δικαιοσύνη και καλύτερη ζωή, θα παλέψουν οπωσδήποτε για να τα αποκτήσουν.

Δεν υπάρχει έλεγχος;

ΠΕΤΡΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, Πολύγωνο Αθήνα. Διαμαρτύρομαι έντονα, για την αντιμετώπιση που είχα και έχω μέχρι σήμερα που γράφω(13-2-01) από την Eurobank (πιστωτική κάρτα αρ. 4792 7602 002), συγκεκριμένα: Τον Απρίλιο του 2000, έκανα διακοπή της κάρτας μου στο υπ/μα της εν λόγω Τράπεζας στην οδό Βουλιαγμένης, όμως αυτοί συνέχιζαν να μου στέλνουν μηδενικούς λογαριασμούς. Ωσπου έφτασε και η ώρα της συνδρομής, τους πήρα τηλέφωνο, μου έκαναν διακοπή (υποτίθεται πριν 2 μήνες) και αφού με κράτησαν 40΄ λεπτά στο ακουστικό, τελικά δε μίλησα με τον υπεύθυνο όπως τους ζήτησα. Σήμερα ξανάρθε λογαριασμός και με τόκους υπερημερίας!! Ξανά εγώ τηλέφωνο, απουσία του υπεύθυνου και η ιστορία συνεχίζεται... Επειδή έχω και άλλες - ίδιες με τη δική μου - περιπτώσεις γνωστών μου, ρωτώ αγανακτισμένος, με ποιο δικαίωμα αυτοί οι κύριοι συμπεριφέρονται έτσι. Τελικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην Eurobank; Αίσχος.

ΗΛΙΑΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ, ανάπηρος, Αθήνα. Είμαι κάτοχος του υπ' αριθ. 1001553 Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας και ερωτώ τους αρμόδιους, γιατί δε συνεχίζουν να δίνουν την επιδότηση που έδιναν στους ανθρώπους που ασχολούνται με τις εφευρέσεις, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις έρευνές τους; Πολλοί που ασχολούμαστε με το αντικείμενο αυτό, αναγκαζόμαστε να δαπανούμε από τη μικρή μας σύνταξη για το σκοπό αυτό. Διαμαρτυρόμαστε γι' αυτή την αδικία που μας γίνεται και καλούμε τους αρμόδιους να ασχοληθούνε με το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...και η πολιτική Τραμπ(2017-02-07 00:00:00.0)
Από την τηλεόραση του «902»(2010-08-03 00:00:00.0)
«Η εξουσία του Μπους είναι ο θάνατος»(2006-05-16 00:00:00.0)
Για πραγματική ειρήνη στα Βαλκάνια(2001-12-30 00:00:00.0)
"Να φύγουμε αμέσως από το ΝΑΤΟ"(1999-03-28 00:00:00.0)
Σύψυχο "κατηγορώ" των πνευματικών ανθρώπων(1999-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ