Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοβουλίες ενάντια στη ναρκω-καταστολή

Ολοκληρώνεται το μαθητικό τουρνουά των Συντονιστικών Αθήνας και Πειραιά με εκδήλωση αύριο, στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο 7χ7 στο σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που αποποινικοποιεί τη χρήση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια κάνναβης και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση, κοινωνική επανένταξη.

Με μεγάλη εκδήλωση κορυφώνεται αύριο το μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσαν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Το τουρνουά ποδοσφαίρου ξεκίνησε στα τέλη του Νοέμβρη, αγκαλιάστηκε από πολλά σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, πρόβαλε το σύνθημα «Κλώτσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά!», ανέδειξε τις ανάγκες των μαθητών για άθληση και ελεύθερο χρόνο. Η κορύφωση του τουρνουά συνέπεσε με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά και έτσι οι σχετικές εκδηλώσεις θα αναδείξουν έντονα την επικινδυνότητά τους και την ανάγκη η νεολαία να το αντιπαλέψει.

Σήμερα Σάββατο από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ πραγματοποιούνται οι αγώνες της φάσης των «16». Αύριο Κυριακή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι αγώνες της φάσης των «8». Στη συνέχεια, από τις 12.30 μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι ημιτελικοί και στις 5 το απόγευμα ο τελικός.

Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει η εκδήλωση λήξης όπου θα απονεμηθούν και τα βραβεία στους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης συναυλία, χαιρετισμούς εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Τόσο οι αγώνες όσο και η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο 7 επί 7 στο σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού.

Στην Πάτρα

«Ούτε σκληρά - ούτε μαλακά. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» διαμηνύουν και οι μαθητές στην Πάτρα. Η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας καταθέτει ψήφισμα στα σχολεία ενάντια στο νομοσχέδιο, το οποίο ήδη έχει υιοθετηθεί από τέσσερα μαθητικά συμβούλια: Από το 3ο και το 5ο Λύκειο Πάτρας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Βραχνέικών.


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, το Συντονιστικό των μαθητών στην Πάτρα διοργανώνει συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά το Σάββατο 28 Γενάρη στις 7 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου και καλεί σε συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Αλλες πρωτοβουλίες

«Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το άθλιο νομοσχέδιο της ναρκω-καταστολής» ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που καταθέτει σχετική πρόταση ψηφίσματος προς τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών και σπουδαστικών συλλόγων της χώρας.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτεί με ανακοίνωσή του και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που δηλώνει ότι «απορρίπτει το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά". Απορρίπτει την αποσιώπηση των κοινωνικών αιτιών της κρίσης. Απορρίπτει την ανοχή στη χρήση, την αθώωση των ναρκωτικών στη συνείδηση της νεολαίας. Απορρίπτει την "ιατρικοποίηση" του προβλήματος ή την προβολή της δήθεν "ελεύθερης διακίνησης του σώματος"».

Επίσης ψήφισμα ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο έχει καταθέσει το ΔΣ του Σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ