Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η ελπίδα πάει με τον αγώνα»

Την αγωνία του ανθρώπου για τη μελλοντική αβέβαιη πορεία του μέσα στο χρόνο, μεταφέρει στο κείμενο που μας έστειλε ο Ιωάννης Π. Χατζηϊωάννου, συνταξιούχος δικηγόρος, μέλος της ΠΕΑΕΑ. Μαζί με τα καλά του λόγια και τις ευχές του, για τον «Ριζοσπάστη», γράφει:

«Η ανθρωπότητα περιμένει από τον 21ο αιώνα, επιτέλους, καλύτερες μέρες για τον απανταχού της Γης "Ανθρωπο" και κοινωνίες. Δικαιότερη, αν μη δίκαιη κατανομή του συσσωρευμένου πλούτου του Πλανήτη μας, που παράγεται από τον κόπο, την εργασία και τις θυσίες των λαών. Αφανισμό της παγκοσμιοποίησης του εγκλήματος, των ναρκωτικών, της πορνείας, της φτώχειας των πολλών και του πλούτου των ολίγων, κατάργηση της παντοκρατορίας της οικονομίας της Αγοράς, των Χρηματιστηρίων, των ΜΜΕ. Μετριασμό αν μη κατάργηση του τέρατος της ανεργίας, ιδίως των νέων, ανδρών και γυναικών.

Περιμένει ακόμα η ανθρωπότητα, την προστασία από την καταστροφή της μητέρας γης, από την άφρονα και καταχρηστική της εκμετάλλευση από ανθρώπους και "ισχυρά" κράτη, που αρνούνται να περιορίσουν, τουλάχιστον, το φθοροποιό τους έργο. Εξοστρακισμό - προπαντός - της μάχαιρας του ισχυρού πλανητάρχη και των άμεσα κι έμμεσα συνεργών του, που επιβάλλει δι' αυτής(της μάχαιρας), κυβερνήσεις της αρεσκείας και των άγριων οικονομικών και στρατηγικών του συμφερόντων.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, σε καλύτερο μέλλον, γιατί όπως διακηρύσσει και ο σοφός λαός μας: "Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία". Ομως, όπως γνωρίζουμε, δε φτάνει από μόνη της η ελπίδα, χρειάζεται και αγώνας. Αγώνας μάλιστα σκληρός και συνεχής όλων των λαών, δηλαδή: "Συν Αθηνά και χείρα κίνει".

Κάποτε, επιτέλους, πρέπει να κυριαρχήσει το καλό επί του κακού, το δίκαιο επί του αδίκου, η αρμονία επί της αναρχίας, η ηθική επί της ανηθικότητας κτλ. κτλ.

Εκείνο που επιβάλλεται σήμερα, για μας τους Ελληνες και τους υπόλοιπους Βαλκάνιους γείτονές μας, είναι να εδραιωθεί η ειρήνη στο χώρο αυτό, διότι έρπει επικίνδυνα ο άνομος κι ανήθικος πόλεμος τον οποίο επιβάλλει ο αδίστακτος, απάνθρωπος και βάρβαρος καπιταλισμός, κατ' εντολή των πολυεθνικών εταιριών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ