Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών

Πέτροβας Σπύρος

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με την έναρξη του νέου έτους και ότι έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά μέχρι και το Φλεβάρη, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές ανά την Ελλάδα και οι οικογένειές τους είναι πολύ διαφορετική.

Σε Ειδικά Σχολεία της Αττικής έχουν γίνει περικοπές δρομολογίων, με αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην έχουν τρόπο να πάνε στα σχολεία τους μετά τις γιορτές.

Αντίστοιχα, πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών έχει προκύψει και στα σχολεία της Λέσβου, όπως καταγγέλλουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου. Σύμφωνα με την Ερώτηση των βουλευτών: «Οι ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων αρνούνται να συνεχίσουν τη μεταφορά καθώς παραμένουν απλήρωτοι. Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου αντί να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, η δε κυβέρνηση έχει μεταφέρει στους δήμους και αυτή την αρμοδιότητα, μια αρμοδιότητα που επιβάλλεται να είναι κρατική και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης», σημειώνουν οι βουλευτές που ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να καταβληθούν άμεσα όλες οι οφειλές προς τα ΚΤΕΛ και να διασφαλιστεί η δωρεάν και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών του νομού.

Συσκέψεις για αγωνιστικές διεκδικήσεις

Οι μαζικοί φορείς των γονιών και των ΑμΕΑ είχαν εντοπίσει έγκαιρα το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και είχαν οργανώσει τη δράση τους ακόμα και μέσα στις γιορτές, πραγματοποιώντας δυο κινητοποιήσεις στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν αυτή τη δράση προκειμένου να μην επωμιστούν οι γονείς την ευθύνη και το κόστος για τη μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία και να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια μέρα φοίτησης στο σχολείο από τα «εμπόδια» στη μετακίνησή του.

Σε αυτή την κατεύθυνση με πρωτοβουλία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, της ΣΕΑΑΝ, της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας και Συλλόγων Γονέων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Γενάρη σύσκεψη φορέων για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών.

Ανάλογη σύσκεψη για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία, καλεί σήμερα Σάββατο και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ