Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
Καταγγέλλει την προσπάθεια «πειρατικής» έκδοσης εντύπου

Την προσπάθεια «πειρατικής» έκδοσης εντύπου με συναφές περιεχόμενο, παραλλαγμένο τίτλο και ίδια μέρα κυκλοφορίας με το εβδομαδιαίο περιοδικό «TIVO» του Κ. Γιαννίκου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και απειλούνται με απολύσεις και ανεργία, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Επισημαίνει δε ότι από την ταυτότητα, του υπό έκδοση εντύπου, απουσιάζει το όνομα του εκδότη και υπευθύνου σύμφωνα με το νόμο, η δε αναγραφόμενη διεύθυνση συμπίπτει με αυτήν της εταιρείας «Modern Times», συμφερόντων επίσης του Κ. Γιαννίκου. «Η εταιρεία που είχε αναλάβει την εκτύπωσή του κατήγγειλε δημόσια ότι μόλις διαπίστωσε τη σχέση του με τον Κ. Γιαννίκο διέκοψε τη συνεργασία», σημειώνει. Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά τους, ρητά δε επιφυλάσσονται να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Να σημειωθεί ότι η «Τυποεκδοτική» που είχε αναλάβει την ευθύνη για την εκτύπωση του περιοδικού «TiVi Weekly», που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι είναι ιδιοκτησίας του Κ. Γιαννίκου σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης αναφέρεται ότι «η συμφωνία της "Τυποεκδοτικής" έγινε με την εταιρεία "Κίνηση Ηχου και Εικόνας ΑΕ", που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης νέου εβδομαδιαίου περιοδικού. Οταν αποκαλύφτηκε ότι το περιοδικό είναι απεργοσπαστικό και ο πραγματικός διευθυντής είναι ο Κ. Γιαννίκος, σταμάτησε τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ