Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΟΥΜΙΝΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Μαχητική η χτεσινή πορεία

Κόντρα στη βροχή και το κρύο, οι εργάτες στα αλουμινάδικα του Περιστερίου (ΛΟΥΚΙΣΑ, ΡΩΜΑΝΑΣ - ΜΥΛΩΝΑΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΕΞ) με μια μαζική, μαχητική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης απαίτησαν την «κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Με μπροστάρη το κλαδικό τους Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας» και στο πλευρό τους τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, σωματεία και μαζικούς φορείς της πόλης, έστειλαν μήνυμα στην εργοδοτική επιθετικότητα, ανέδειξαν τη σημασία που έχει η οργάνωση και ενίσχυση της αλληλεγγύης, του συντονισμού μεταξύ των εργαζομένων σε κάθε κλάδο αλλά και περιοχή. Με συνθήματα «Να πληρωθούνε τώρα τα δεδουλευμένα», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο ALTER, όπου χαιρέτισαν τον αγώνα των εργαζομένων εκεί. Απ' τα μεγάφωνα ενημέρωναν διαρκώς τους κατοίκους του Περιστερίου για το λόγο των κινητοποιήσεών τους. Τους ενημέρωναν για το συντονισμό που έχουν πετύχει και πως δεν τρομοκρατούνται απ' την εργοδοσία και τις απειλές της. Πως κλιμακώνουν τον αγώνα τους με τη συμμετοχή τους στην Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη με το ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, όταν η πορεία κατέληξε στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου, απηύθυναν μαζικό απεργιακό κάλεσμα στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πόλης. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Μπουρναζίου.

Ο Νίκος Τουτουντζάκης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων. Από τους εργαζόμενους του ΛΟΥΚΙΣΑ, ο Κώστας Πυροβολάκης, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις τελευταίες εξελίξεις. Χαιρετισμό απηύθυνε στους εργαζόμενους και εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου». Αντιπροσωπεία των απεργών εργαζομένων του ALTER, χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας: «Εχουμε κοινά προβλήματα, κοινό αγώνα». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε και ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «πόδι» οι εργαζόμενοι ενάντια στο κλείσιμο και τις χαμένες θέσεις εργασίας(2022-02-16 00:00:00.0)
Εντείνουν τον αγώνα τους(2012-02-23 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας(2011-12-17 00:00:00.0)
Ολοήμερη κινητοποίηση για ανεργία και χαράτσια(2011-10-06 00:00:00.0)
Συντονίζονται και απαντούν στην εργοδοτική επιθετικότητα(2010-12-23 00:00:00.0)
Μαχητικά συλλαλητήρια και στη Θεσσαλία(2009-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ