Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βαθαίνει περισσότερο η κρίση στο χώρο του Τύπου...

...και συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Συνεχίζεται η επίθεση των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών στα δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο και των ΜΜΕ με προώθηση ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις στους μισθούς, με μη καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και με απολύσεις. Παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί τόσο στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης όσο και στην «Ελευθεροτυπία» και τον «Κόσμο του Επενδυτή» με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων.

Σήμερα σε 24ωρη απεργία προχωρούν, με απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι διοικητικοί και τεχνικοί της ΕΡΤ, ενώ σε στάση εργασίας (12.00 - 16.00) οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι και θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση προκειμένου να επανεκτιμηθεί η περαιτέρω στάση τους. Στο μεταξύ, σε μία μόλις βδομάδα, στις 17 Γενάρη λήγουν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου της πλειοψηφίας των συμβασιούχων στην ΕΡΤ (περίπου 350 εργαζόμενοι). Παράλληλα, στις προθέσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ είναι η ανανέωση μόλις 75 συμβάσεων (63 για την ΕΤ-1 και τη ΝΕΤ, και 12 για την ΕΤ-3) σε σύνολο 169 δημοσιογράφων.

Παράλληλα, σήμερα συνεχίζεται και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», τον «Κόσμο του Επενδυτή» και τις περιοδικές εκδόσεις της BESTEND «Tivo», «Δίφωνο» και «Informer».

Την ίδια στιγμή τόσο στον «ΔΟΛ» («ΝΕΑ», «ΒΗΜΑ») όσο και στον «ΠΗΓΑΣΟ», («Εθνος», «Ημερησία», «Goal News» και το ραδιόφωνο «Sentra FM») η εργοδοσία προωθεί και νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Στον ΔΟΛ η ιδιοκτησία επιβάλλει μονομερώς μειώσεις κατά 20%, ενώ ο ιδιοκτήτης του «ΠΗΓΑΣΟΥ» Φ. Μπόμπολας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιβάλλει και νέες μειώσεις κατά 10% - ήδη από πέρσι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μείωση κατά 10% - καθώς επίσης και να προχωρήσει σε... συναινετικές αποχωρήσεις. Οι εργαζόμενοι όμως, έχουν ήδη υποστεί δραστική μείωση στις αποδοχές τους με την κατάργηση των κυριακάτικων. Μάλιστα, έδωσε στους εργαζόμενους «τελεσίγραφο» ως τις 15 Γενάρη προκειμένου να συναινέσουν στα σχέδιά του. Παράλληλα, είπε ότι αν καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών τότε θα προχωρήσει και στο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της «Ημερησίας», διατηρώντας το κυριακάτικο φύλλο.

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ με αποφάσεις των συνελεύσεών τους δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κληθεί έστω και ένας να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ