Σάββατο 7 Γενάρη 2012 - Κυριακή 8 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενα όμορφο Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους

Θα ήθελα οι άνθρωποι να χαιρόντουσαν πιο πολύ τα Χριστούγεννα... Θα ήθελα πιο μεγάλο σχολείο... Θα ήθελα περισσότερα δέντρα... Θα ήθελα να παίρνουν οι εργαζόμενοι πολλά λεφτά...

Πρόκειται για παιδικές ευχές που στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον Περισσό, στο διήμερο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ για παιδιά, που έγινε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη με μεγάλη επιτυχία. Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτή η γιορτή, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις (αντίστοιχες γιορτές έγιναν τις μέρες των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στη Ζάκυνθο).

Πέρα από τα χρώματα, τα παιχνίδια, τους χορούς, τη δημιουργία και τις εκατοντάδες χαρούμενες παιδικές φατσούλες, αυτή η πρωτοβουλία άγγιξε για άλλη μια χρονιά ιδιαίτερα και τους γονείς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε συζήτηση με τους γονείς για το πώς μιλάμε στα παιδιά για την κρίση και τις συνέπειές της, ενώ συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια για μια σειρά σύγχρονα προβλήματα και ανάγκες των νέων ζευγαριών και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Αυτά τα προβλήματα και οι ανάγκες των νέων ζευγαριών μπαίνουν όλο και πιο έντονα στον προβληματισμό, τις επεξεργασίες και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Και οι γιορτές για τα παιδιά έχουν βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, η φετινή γιορτή ήταν πραγματικά ένα... μικρό Φεστιβάλ! Με τρεις θεατρικές παραστάσεις, μια κινηματογραφική ταινία, ανάγνωση παραμυθιού και πάγκους δημιουργικών εργαστηρίων για τους μικρούς επισκέπτες του. Δυο από τις παραστάσεις ήταν παραγωγές της ΚΝΕ, που με μεράκι ετοίμασαν η ομάδα θεάτρου και η ομάδα χορού της Οργάνωσης και ήδη έχουν δεχτεί προτάσεις για να τις παρουσιάσουν και σε άλλες εκδηλώσεις σε δήμους και γειτονιές.

Μικροί και μεγάλοι, για άλλη μια χρονιά, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη αντίστοιχη γιορτή, ευχόμενοι να είναι σύντομα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ