Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα φάρμακα

  • Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει το φορέα υλοποίησης της πολιτικής των περικοπών για όλους τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους από την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους συνταξιούχους. Ετσι ενισχύουν την κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων στην Υγεία και στο Φάρμακο. Σε αυτό το πλαίσιο, δέχεται ισχυρά πλήγματα ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών και γιατρών.
  • Τώρα είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των φτωχών αγροτών, των γιατρών και φαρμακοποιών με χαμηλά εισοδήματα, με μέτωπο απέναντι στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στα πολιτικά και συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.
  • Στην εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, μέσα από το αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με την ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων από όλες τις κρατικές κοινωνικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ