Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επί της ουσίας στήριξη στο αντεργατικό ξεκλήρισμα

Για όλα τα μέτρα που αποκαθιστούν την «ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», δεσμεύτηκε ο Α. Σαμαράς

Σταθερή και πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να περάσει το σύνολο των μέτρων, προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ίδια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αντιλαϊκού πολέμου, που θα κλιμακωθεί καταιγιστικά το επόμενο διάστημα. Το μήνυμα αυτό έστειλε εκ νέου χτες ο Α. Σαμαράς, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ψαρέψει σε θολά νερά με υποκριτικές διακηρύξεις συμπάθειας και ευαισθησίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την οριστική αποκατάσταση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτό το επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό κι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», τόνισε μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι θα βάλει πλάτες για να εφαρμοστούν ταχύτατα όχι μόνο τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί, αλλά και εκείνα που θα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο διαρκείας, το οποίο συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, διαβεβαίωσε ότι «με τη νέα δανειακή σύμβαση (...) θα ξεκαθαρίσουμε και θα συμφωνήσουμε στους στόχους που πρέπει να επιτύχουμε την επόμενη τριετία: για να εκμηδενίσουμε το έλλειμμα και να ελέγξουμε το χρέος, να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνοντας ότι «σε αυτούς τους στόχους έχουμε ήδη συμφωνήσει - σε γενικές γραμμές, αλλά και σε λεπτομέρειες ακόμα».

Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών για την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανέφερε το παραμικρό για τη σφαγή των μισθών και την κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας όμως σαφώς να εννοηθεί ότι τα θεωρεί «αναγκαία», προκειμένου «να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας». Για τον ίδιο λόγο, εξάλλου, ζητά επίμονα εδώ και δύο χρόνια τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».

Στην ίδια ομιλία, ο Α. Σαμαράς είπε ότι «πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε να επιτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου το στόχο της, να λυθεί οριστικά το πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί το "κούρεμα" και να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση». Στο πλαίσιο αυτό επαναβεβαίωσε τη συμφωνία του στην παράταση της θητείας της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανταλλαγή ομολόγων, τότε μέσα σε ένα μήνα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση και να πάμε σε εκλογές ως τα τέλη Μαρτίου».

Στην προσπάθειά του να δείξει ότι δεν ταυτίζεται πλήρως με την εφαρμοζόμενη πολιτική, εξαπέλυσε φραστικά πυροτεχνήματα για τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα, επιχειρώντας να κερδίσει χρόνο, παρέπεμψε το ζήτημα των επικουρικών «σε μια συνολική λύση του ασφαλιστικού», ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι συναινεί με το κούρεμα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ