Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ

Στο επίκεντρο η λεηλασία του ΤΣΜΕΔΕ και η αύξηση στις εισφορές των ασφαλισμένων μηχανικών

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ συναντήθηκε χτες το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ έθεσαν κυρίως το θέμα της λεηλασίας των ασφαλιστικών τους ταμείων και τις αυξήσεις στις εισφορές τους. Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά θα υπογραμμίσουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται, στο όνομα του μνημονίου και στο όνομα της κρίσης, να ανέβουν οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και των συναφών επαγγελμάτων και μάλιστα σε μια περίοδο που η κρίση χτυπά την πλειοψηφία του κλάδου, όλους και ιδιαίτερα τις νεότερες ηλικίες. Είμαστε, επίσης, ριζικά αντίθετοι με τη ληστεία που έχει γίνει στα ασφαλιστικά Ταμεία, στα αποθεματικά τους, ανάμεσα σε αυτά είναι και το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο μάλιστα έχει το ειδικό πλεονέκτημα μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων, πολύ μεγαλύτερου σε σχέση με τον αριθμό των συνταξιούχων.

Από αυτήν την άποψη, σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αναδείξει, όχι μόνο την αδικία και τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, αλλά θα αναδείξει και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και μισθωτών μηχανικών σε Πρόνοια, Περίθαλψη και Υγεία, χωρίς βαριές εισφορές. Αυτές τις προσπάθειες θα τις υποστηρίξουμε.

Ταυτόχρονα, εμείς προτείνουμε ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη και συστηματική δουλειά, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη τόσων έργων που υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες, όπου εκεί μπορούν να βρουν δουλειά όλοι οι μηχανικοί και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνεται υπερβολικά το κόστος της εργατικής, της λαϊκής κατοικίας και των έργων, πράγμα που συμβαίνει, όχι μόνο τώρα στην κρίση, αλλά και πολύ πριν.

Βεβαίως, σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση, συμμετέχουμε και εμείς και θεωρούμε ότι πρέπει επίσης να διευρύνεται ο συντονισμός με όλους τους εργατοϋπαλλήλους, μιας και η επίθεση είναι καθολική, γενική, εξειδικευμένη σε κάθε κλάδο, αλλά ενιαία συντονισμένη, πολύ περισσότερο που το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε καινούργια μέτρα, τολμώ να πω, με όσα έχουμε γνωρίσει, αρκετά πρωτόγνωρα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, κατήγγειλε την προσπάθεια υποβάθμισης «του Ελληνα επιστήμονα, του μισθωτού, του αυτοαπασχολούμενου, του άνεργου, την ίδια στιγμή που αυξάνονται υπέρογκα και αναιτιολόγητα οι ασφαλιστικές εισφορές, που επιχειρείται να καταργηθούν ακόμη και οι νόμιμες αμοιβές που ψήφισε στο κοινοβούλιο πριν οχτώ μήνες και την ίδια στιγμή που το κόστος της οικοδομής, από μια πολιτική που διασφαλίζει κέρδη σε συγκεκριμένα καρτέλ και κλειστές αγορές, ανεβαίνει συνεχώς στη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ