Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Νέος αποκλεισμός της χωματερής στην Ξερόλακκα

Με νέο αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Πάτρας στην Ξερόλακκα (το τελευταίο 8μηνο είχαν προηγηθεί άλλοι δύο, τον Απρίλη και τον Ιούνη) συνεχίζουν από προχτές τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και απαιτούν το άμεσο κλείσιμό του, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε επικίνδυνη χωματερή.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ειδικά τα τελευταία χρόνια, βιώνουν μια αφόρητη κατάσταση, καθώς τα προβλήματα στον κατ' όνομα ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας υπάρχουν από το 1997. Σημαντική ευθύνη για την κακή λειτουργία και διαχείρισή του ανήκει και στη Δημοτική Αρχή Πάτρας. Τα απορρίμματα πλέον δε θάβονται επαρκώς, με τη δυσοσμία να είναι ανυπόφορη, ενώ σκουπίδια, όπως σακούλες, χαρτιά κ.ά., μεταφέρονται από τον άνεμο στις αυλές των σπιτιών.

Παρά το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή της Πάτρας (έχει τη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και στελεχών πρώτης γραμμής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ.) είχε αρχικά υποσχεθεί πως την 1η Γενάρη του 2011 θα κλείσει η Ξερόλακκα, στη συνέχεια ζήτησε νέα παράταση μέχρι το τέλος του 2011, την οποία εκ νέου αθέτησε, εμπαίζοντας έτσι ουσιαστικά τους κατοίκους. Την ίδια στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν τα απορρίμματα της Πάτρας στο ΧΥΤΑ του Φλώκα, όπως έχει προτείνει κατ' επανάληψη η «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας, αλλά η δημοτική αρχή αρνείται, καθώς το χώρο αυτό διεκδικούν ιδιωτικά συμφέροντα για την κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ