Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Σύγχρονο παραμύθι με αισιόδοξο τέλος

Ποδαρικό στο 2012, προχτές Τρίτη με την πρεμιέρα της ελληνικής κωμωδίας του Στράτου Μαρκίδη «ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ». Η Πεζούλα και η Βρυσούλα είναι δυο χωριά που φαίνεται να συμβιώνουν όσο πιο «αρμονικά» γίνεται, μέχρι που τη σκυτάλη από το στάδιο του «Καποδίστρια» αναλαμβάνει το μακρύ χέρι της αστικής κρατικής εξουσίας ο «Καλλικράτης» που εκτός των άλλων δεινών φέρνει και καταστροφικές συνενώσεις ... Η ταινία, με πλούσιο καστ πολύ καλών Ελλήνων κωμικών ηθοποιών, αναπαράγει τετριμμένες θεματικές σε εμπορικά επιτυχημένη, τηλεοπτικής συγγένειας, μορφή...

Sequel της ταινίας του 2009 «SHERLOCK HOLMES» η παραγωγής 2011 κι έχουσα σήμερα πρεμιέρα, «SHERLOCK HOLMES 2: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ». Αμερικανοβρετανική περιπέτεια μυστηρίου αλλά κυρίως δράσης, υπερσύγχρονου, υπέρ - καταιγιστικού τύπου, σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι. Με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στον ομώνυμο ρόλο του θρυλικού, πιο φημισμένου στον κόσμο ομώνυμο ντετέκτιβ και τον Τζουντ Λο στο ρόλο του στενού του φίλου και συνεργάτη, Δόκτορα Γουάτσον. Το δίδυμο των χαρακτήρων βρίσκεται, αυτήν τη φορά, απέναντι σε έναν διανοητικά πανίσχυρο αντίπαλο, τον Καθηγητή Μορίαρτι, έναν απίστευτα εφευρετικό εγκέφαλο του διεθνούς εγκλήματος.

Παράλληλα, βγαίνουν στις αίθουσες δυο αξιόλογες ταινίες. Σε επανέκδοση η «ΑΠΛΗΣΤΙΑ», η μέγιστη, σπάνια βωβή ταινία του Εριχ φον Στρόχαϊμ από το 1925, καθώς επίσης και το τελευταίο φιλμ του Φινλανδού, Ακι Καουρισμάκι, «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ», ένα παιδιάστικα καλοσυνάτο, αισιόδοξο, σύγχρονο «παραμύθι» με θέση!


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(15/1/2012)
ΑΤΙΤΛΟ(12/1/2012)
ΑΤΙΤΛΟ(6/1/2012)
ΑΤΙΤΛΟ(5/2/2010)
ΑΤΙΤΛΟ(2/2/2010)
ΑΤΙΤΛΟ(14/1/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org