Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 1 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταθερή υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Με αφορμή τη συμπλήρωση την 1η Γενάρη της 53ης επετείου από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της 53ης επετείου από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης απευθύνουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στο λαό και τη νεολαία της Κούβας θερμό συντροφικό χαιρετισμό.

Η επανάσταση και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα αποτελεί γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας και παράδειγμα για τους λαούς που βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η εργατική εξουσία, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η σοσιαλιστική ανάπτυξη όπλισαν τον κουβανικό λαό, του έδωσαν δύναμη να ανταποκριθεί σε σύνθετα καθήκοντα, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, τον προπαγανδιστικό πόλεμο τον ΗΠΑ, να εξουδετερώσει τις πολύμορφες επεμβάσεις, τις απόπειρες υπονόμευσης και ανατροπής της Κουβανικής Επανάστασης.

Ο πολύχρονος ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός και οι κάθε λογής αντεπαναστατικές ενέργειες, που δείχνουν την εχθρική στάση του παλιού κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού απέναντι στο σοσιαλισμό, δεν πέτυχαν την υλοποίηση των σχεδίων τους γιατί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πάλη των κομμουνιστών, του κουβανικού λαού και τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται την Κουβανική Επανάσταση και συνεχίζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη για να γίνει ένα σημαντικό βήμα στη διεθνή κινητοποίηση για την απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή των 5 Κουβανών πατριωτών στην πατρίδα τους. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και την επιθετική κοινή θέση της ΕΕ για την Κούβα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ