Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
Γιορτή για τις άνεργες μανάδες και τα παιδιά τους

Οι ημέρες των γιορτών μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολες για όλους τους άνεργους, αλλά η αλληλεγγύη μπορεί να μεγαλώσει το αγωνιστικό πείσμα, για να μη σκύψουν το κεφάλι και να δυναμώσουν την οργανωμένη πάλη.

Αυτό φάνηκε στη μικρή γιορτή που διοργάνωσαν προχτές το βράδυ η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας (μέλος της ΟΓΕ).

Τα μέλη των δύο συλλόγων είχαν φτιάξει γλυκά και πρωτότυπα δώρα, ενώ δεκάδες άνεργες γυναίκες, αλλά και εργαζόμενες, μαζί με τα παιδιά τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στα γραφεία του συλλόγου Γυναικών, όπου έγινε η εκδήλωση.

Ολες γνώριμες μεταξύ τους από τις δεκάδες εξορμήσεις που έχουν κάνει και τους κοινούς αγώνες που έχουν δώσει, αντάλλασσαν τα νέα τους, μοιράζονταν τα προβλήματά τους και ρωτούσαν για τις νέες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά τους, με τα υλικά που τους είχαν χαρίσει, έφτιαχναν ζωγραφιές, μοιράζονταν όμορφες στιγμές με τα άλλα παιδιά και βέβαια θαύμαζαν τα δωράκια που είχαν πάρει.

Αφού έψαλλαν τα κάλαντα, με χορό, τραγούδια, οι γυναίκες, έστειλαν το μήνυμα πως δεν πτοούνται. Πως με ψηλά το κεφάλι θα παλέψουν ενωμένες. Δε θα αφήσουν σε κανένα σπίτι να κοπεί το ρεύμα ή να γίνει πλειστηριασμός και θα διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν στις ίδιες και στα παιδιά τους.

«Να βγούμε μπροστά» τις κάλεσε και η Βάσω Γαλανοπούλου από την Επιτροπή Ανέργων. «Σήμερα», τόνισε «πολλές μανάδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε θέρμανση για τα παιδιά τους και τα στέλνουν στους Παιδικούς Σταθμούς για να έχουν ένα πιάτο φαΐ. Η ανεργία διαρκώς αυξάνεται. Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας. Να καλέσουμε όλες τις άνεργες αλλά και τις εργαζόμενες γυναίκες σε κοινή δράση. Το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας. Με οργανωμένο αγώνα, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και με αισιοδοξία, θα νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ