Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΠΑΤΡΑΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις σε σχολεία και συλλόγους

Μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία και τους μαθητές της πόλης

Από την δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Διονυσίου
Από την δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Διονυσίου
Σε σχολεία και συλλόγους της πόλης «περιοδεύει» τον τελευταίο μήνα το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Πάτρα συνδιοργανώνοντας βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα και εκθέσεις βιβλίου για παιδιά και εφήβους. Με αυτό τον τρόπο η «Σύγχρονη Εποχή» συμβάλλει στην προώθηση του καλού βιβλίου και του διαβάσματος για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου από τα παιδιά.

Ετσι, την περασμένη Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Διονυσίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Πάτρα διοργάνωσαν στο χώρο του 6ου Γυμνασίου μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Λαμπρινίδη «Τα Τσιλικροτά» δραματοποιημένο από την θεατρική ομάδα φοιτητών Εστίας. Μαθητές ηλικίας 5 - 12 χρονών και οι γονείς τους συμμετείχαν στην εκδήλωση και επισκέφτηκαν την έκθεση βιβλίου που λειτουργούσε στο χώρο. Το αφιέρωμα στο λαϊκό παραμύθι επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Ιωάννα Χριστοδουλοπούλου και την αφήγηση του παραμυθιού έκανε η νηπιαγωγός Γλυκερία Μπακούνη.

Ολη τη βδομάδα βιβλιοπαρουσιάσεις έγιναν και στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων σχολικών γιορτών. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το βιβλιοπωλείο σε συνεργασία με τα σχολεία 35ο Δημοτικό, 48ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό διοργάνωσαν εκδηλώσεις για την παρουσίαση του παραμυθιού «Τα Τσιλικροτά», αρχίζοντας με προβολή βίντεο στο οποίο τα παιδιά «καλωσόριζε» ο ίδιος ο συγγραφέας και στη συνέχεια έγινε αφήγηση του παραμυθιού. Ξεχωριστή στιγμή που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν η δραματοποίηση του παραμυθιού από τη θεατρική ομάδα Φοιτητών Εστίας στην οποία συμμετείχαν και τα ίδια. Την Πέμπτη το απόγευμα το ίδιο παραμύθι παρουσιάστηκε από το βιβλιοπωλείο στα μέλη και τους φίλους του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Σήμερα το πρωί θα παρουσιαστεί το βιβλίο «12 μέρες από τη ζωή του Αϊ - Βασίλη» από την συγγραφέα, Εύη Κοντόρα, στο αμφιθέατρο του Πειραματικού Γυμνασίου Λάγγουρα. Επίσης οι μικροί μαθητές του 36ου Δημοτικού Σχολείου έχουν ετοιμάσει θεατρικό από το παραμύθι «Τα Τσιλικροτά» και την αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει δασκάλα του σχολείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα έτοιμα για να υποδεχτεί παιδικά χαμόγελα(2022-12-28 00:00:00.0)
Αντίστροφα μετράνε οι μέρες για την πρωτοχρονιάτικη γιορτή(2022-12-23 00:00:00.0)
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για παιδιά(2015-01-04 00:00:00.0)
Χριστούγεννα για τα παιδιά στο Ευγενίδειο(2012-12-16 00:00:00.0)
Παραμύθια στην Πετρούπολη(2012-03-31 00:00:00.0)
Παραμύθια στην Πετρούπολη(2012-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ