Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΟΧΩΝ: «με πολεμική καταστροφή - απώλειες 20 στα 100 ευρώ και 1 στις 4 θέσεις εργασίας - παρομοιάζεται πλέον η ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος (...) υπολόγισε στο 20% την ύφεση (σωρευτικά την πενταετία 2008-12) και περιέγραψε «ισπανικά ποσοστά ανεργίας» (25%) Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε ως το πλέον κρίσιμο» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ: «Οι πρώτοι τρεις μήνες του 2012 κρύβουν πολλές δυσκολίες και πολλούς κινδύνους (...) Τα κεφάλαια φεύγουν απ' την Ευρώπη αναζητώντας πιο ασφαλή καταφύγια (...) ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης και της ενίσχυσης των οικονομικών ανισοτήτων είναι ορατός (...) η Ελλάδα καλείται τους επόμενους τρεις μήνες (...)να καταρτίσει μια δανειακή σύμβαση 130 δισ., που για να την κάνει πρέπει να αποδεχθεί ένα πολύ αυστηρό οικονομικό πρόγραμμα (...) Συμπληρώστε την ισχυρή κοινωνική αντίδραση, την απαξίωση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της χώρας και την ασφυξία ρευστότητας στην πραγματική οικονομία κι έχετε το ευρύτερο παζλ μπροστά σας... Σ' αυτό το πλαίσιο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και ως προς το πού θα πάει η Ευρώπη και ως προς το τι θα γίνει με την Ελλάδα» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ: «Ο Χρυσοχοΐδης μίλησε με γλώσσα Σαμαρά λέγοντας ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Ακριβώς αυτό είχε πει πέρσι στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς με τα ίδια λόγια. Τότε οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήριζαν λαϊκιστή. Σήμερα δεκαπέντε μήνες μετά τον αντιγράφουν» (το σχόλιο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ: «Σε λίγο οι γραμμές θα γίνουν πολύ, πολύ καθαρές: ευρωπαϊστές εναντίον των οπαδών της "Ελλαδίτσας" μας, υπέρμαχοι των μεγάλων μεταρρυθμίσεων εναντίον όσων πιστεύουν στο "όπισθεν ολοταχώς" (...) το βάρος πέφτει σε όσους ξέρουν, βλέπουν τι έρχεται και παίζουν κάποιο ρόλο στην ελληνική κοινωνία (...) Κανείς που ξέρει και βλέπει δεν δικαιούται να σιωπά!» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ