Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΟΥΜΙΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΛΟΥΚΙΣΑ»
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργοστάσιο

Χτες το πρωί οι εργάτες του ΛΟΥΚΙΣΑ βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της χαλυβουργίας
Χτες το πρωί οι εργάτες του ΛΟΥΚΙΣΑ βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της χαλυβουργίας
Για 16η μέρα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην αλουμινοβιομηχανία «ΛΟΥΚΙΣΑ» στο Περιστέρι τις κινητοποιήσεις τους. Οι εργάτες συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστάει η εργοδοσία. Είναι ενδεικτικό ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται με «έναντι» και οι οφειλές ανά εργαζόμενο (περίπου 50) έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα 20.000 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, και ενώ οι εργαζόμενοι εντείνουν τους αγώνες τους, αναπτύσσεται κι ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από μαζικούς φορείς και μαθητές του Περιστερίου και σήμερα Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, στις 4 το μεσημέρι, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, διοργανώνουν συγκέντρωση στο εργοστάσιο ΛΟΥΚΙΣΑ και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν σε χώρους εργασίας (ΜΥΛΩΝΑΣ, ΑΛΤΕΡ κ.λπ.), της περιοχής που βρίσκονται σε κινητοποίηση, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Αγ. Αντωνίου.

Αυτή η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της προχτεσινής μαζικής συγκέντρωσης έξω από το εργοστάσιο από τη Λαϊκή Επιτροπή και αντιπροσωπεία των μαθητών του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Περιστερίου. Οπως, όμως, δέχονται έτσι και δίνουν αλληλεγγύη οι εργάτες του ΛΟΥΚΙΣΑ, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί με τους χαλυβουργούς το πρωί, έξω από το υπουργείο.

Ωστόσο, σε αντίστοιχη κατάσταση με τους εργάτες του ΛΟΥΚΙΣΑ, είναι και οι εργάτες στην εταιρεία αλουμινοκατασκευών ΜΥΛΩΝΑΣ, επίσης στο Περιστέρι, οι οποίοι βρίσκονται για τρίτη μέρα σε επίσχεση εργασίας. Μάλιστα, ανάμεσα στους εργάτες των δύο επιχειρήσεων, έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται ένας πρώτος συντονισμός, προκειμένου να υπάρξει απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα. Είναι ενδεικτικά τα όσα μας λένε οι εργάτες του ΜΥΛΩΝΑ, όπου η εργοδοσία έχει φτάσει στο σημείο να βάλει κάμερες μέσα στο εργοστάσιο, να τις συνδέει με το διαδίκτυο και να βλέπει ο εργοδότης κάθε κίνησή τους όπου κι αν βρίσκεται! «Αυτοί πήραν λεφτά, πήραν κότερα, πήραν ακριβά αυτοκίνητα, έφτιαξαν τέσσερα και πέντε σπίτια και σε μας υπάρχουν συνάδελφοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι», μας λένε εργάτες του ΜΥΛΩΝΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους ενωμένοι(2012-02-25 00:00:00.0)
Σήμερα νέα τρίωρη στάση εργασίας(2012-02-16 00:00:00.0)
Σήμερα η πορεία στους δρόμους της πόλης(2012-01-11 00:00:00.0)
Τείχος αλληλεγγύης και στη «Λουκίσσα»(2011-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ