Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χωρίς τέλος η επίθεση στις συντάξεις

Η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να προωθήσει μείωση των εργοδοτικών εισφορών χωρίς καμιά καθυστέρηση!

Στην τελική ευθεία περνάει η επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητείται το σχέδιο νόμου που προβλέπει νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις και εξετάζονται οι νέες αντεργατικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις. Η μείωση που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/1/2012 θα ανέλθει στο 15% μεσοσταθμικά, ενώ για συγκεκριμένα ταμεία θα φτάσει στο 30% και 40%. Ταυτόχρονα θα επιβληθεί νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που θα οδηγεί σε δραστική μόνιμη μείωση επικουρικών και εφάπαξ για τους νέους συνταξιούχους. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης βρίσκονται και νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας με στόχο την εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων που μειώνουν τους μισθούς και καταργούν τις κλαδικές αλλά και ο στόχος επίτευξης «Εθνικής Συμφωνίας» των κοινωνικών εταίρων με την οποία θα υπονομεύεται και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών προτείνει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και χρεοκοπούν μόνιμα το λαό.

«Οπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς και όπως ρητά επανέλαβε στο "Ζάππειο 2", είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας με νόημα ότι η πρόταση αυτή «είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για να μπει φραγμός στα λουκέτα, να ανασάνει η υγιής επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας». Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση «να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας και να την εφαρμόσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση». Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι η πρόταση αυτή γίνεται δύο εικοσιτετράωρα πριν την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συζητήσει τα εργασιακά, με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, πράγμα που σημαίνει μεταξύ άλλων και δραστική μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», αλλά και του κατώτατου μισθού για τα οποία επίσημα η ηγεσία της ΝΔ τηρεί «σιγήν ιχθύος», αλλά στην πράξη πλειοδοτεί υπέρ της δραστικής μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης γιατί πάνω απ' όλα βάζει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται μάλιστα τη στιγμή που ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, από την 1η Μάρτη, μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας, ενώ ήδη το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπους για επιπλέον μείωση από τα μέσα του καλοκαιριού. Και αυτά τη στιγμή που τα έσοδα του ΙΚΑ κατρακυλούν ενώ η εισφοροδιαφυγή, δηλαδή το κλέψιμο των ασφαλιστικών εισφορών των εργατών από τις επιχειρήσεις συνεχίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς όρια η απάτη των εξαγγελιών Τσίπρα για το Ασφαλιστικό των επιστημόνων(2018-09-15 00:00:00.0)
Νέα βόμβα στην Ασφάλιση(2013-04-23 00:00:00.0)
Δραστικές περικοπές και στο βάθος νέο ασφαλιστικό(2012-07-31 00:00:00.0)
Τι προωθεί το «μαύρο μέτωπο»(2012-01-05 00:00:00.0)
Συνένοχοι για τη σφαγή των συντάξεων(2011-12-24 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ταξική αντεπίθεση(2010-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ