Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ελληνες και ξένοι εργάτες σε οργανωμένο αγώνα

Ανακοίνωση για τη «Μέρα του μετανάστη» εξέδωσε και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Τονίζει:

«Σήμερα που όλο και περισσότεροι Ελληνες εργαζόμενοι αναγκάζονται ξανά να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, σπρωγμένοι από την ανάγκη της οικονομικής επιβίωσης, γίνεται πιο φανερό στον καθένα ότι η μαζική μετανάστευση ούτε κάποιο φυσικό φαινόμενο είναι ούτε οφείλεται σε ελεύθερη επιλογή εκείνων που μεταναστεύουν. Είναι το αποτέλεσμα της δράσης των μονοπωλίων, παγκόσμια και στην Ελλάδα, σε βάρος των λαών που, σε συνθήκες κρίσης του συστήματός τους, γίνονται ακόμη πιο επιθετικά. Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς του 1,5 εκατ. μεταναστών στη χώρα μας και των 220 εκατ. παγκόσμια.

Με τους πολέμους, τη ληστεία του πλούτου χωρών και λαών, την εκμετάλλευση, δημιουργούν συνεχώς όλο και πιο μεγάλα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων. Οταν ορισμένοι από αυτούς, οι λιγότεροι, κατορθώσουν να φθάσουν στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, κάποιους τούς χρησιμοποιούν ως φθηνό και ανακυκλούμενο εργατικό δυναμικό και τους υπόλοιπους τούς αντιμετωπίζουν ως "απόβλητα".

Ο σχεδιαζόμενος απάνθρωπος φράχτης στον Εβρο, οι καθημερινές συλλήψεις και η κακομεταχείριση μεταναστών, οι μαζικές απελάσεις, οι οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους, η στέρηση από αυτούς στοιχειωδών δικαιωμάτων, το μαζικό "βιομετρικό" φακέλωμα, σε συνδυασμό με την επιλεκτική νομιμοποίηση ή απόδοση ιθαγένειας σε ολιγάριθμους μετανάστες, εντάσσονται στον πολιτικό σχεδιασμό των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανάγκη του κεφαλαίου για φτηνά και υπάκουα εργατικά χέρια.

Οι ξεριζωμένοι μετανάστες και οι κυνηγημένοι πρόσφυγες δεν έχουν ανάγκη από υποκριτικές διακηρύξεις και λόγια συμπόνοιας μια φορά το χρόνο. Ελληνες και ξένοι εργάτες χρειάζονται τον αδιάκοπο, οργανωμένο, κοινό μαζικό αγώνα, για να κατακτήσουν όλο τον πλούτο και τα δικαιώματα που τούς ανήκουν. Για να εξαλειφθούν οι αιτίες του μαζικού ξεριζωμού των ανθρώπων μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τις γεννάει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ