Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στελέχη Εκπαίδευσης «λαγοί» της κυβέρνησης

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας προτείνει σύνδεση του μισθού των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας

«Λαγοί» της κυβέρνησης αποδεικνύονται ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης, που σπεύδουν να προτείνουν τα «οράματα» του υπουργείου Παιδείας, πριν, καν τα ανακοινώσει επίσημα. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με σχετικό έγγραφό του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου προτείνει:

Σύνδεση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα! Το εκπαιδευτικό προσωπικό που «πλεονάζει» να χρησιμοποιείται για διοικητική - γραμματειακή υποστήριξη! Μάλιστα, κάνει και τη χάρη στους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν, αφού δε θα χάνουν την καθηγητική τους ιδιότητα! Θα υποστηρίζουν διοικητικά - γραμματειακά από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου και η απόσπασή τους θα ισχύει για όσα σχολικά έτη βρίσκονται σε πλεόνασμα! Προτείνει επίσης, μεταξύ άλλων, τη διάθεση φιλολόγων, μαθηματικών κ.ά., στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών σχολείων. Τέλος, θεωρεί πως για δύο χρόνια δεν πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες κλπ.

Σε δεύτερο έγγραφο διευκρινίσεων για τις προτάσεις του, ο διευθυντής Εκπαίδευσης... αναλύει τις απόψεις του και αναφέρει πως όταν προτείνει σύνδεση μισθοδοσίας με τις ώρες διδασκαλίας εννοεί, μεταξύ άλλων: Εκπαιδευτικοί που θέλουν να έχουν «μειωμένο ωράριο (π.χ. μητέρες για ανατροφή τέκνου πέραν των προβλεπόμενων αδειών) πρέπει να αμείβονται ανάλογα» κ.ά. Τέλος, για την πρότασή του για τη διάθεση φιλολόγων, μαθηματικών κλπ, στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού σχολείου... εξηγεί πως θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον, εάν το υπουργείο «έχει την πρόθεση να ενοποιήσει την Πρωτοβάθμια με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όχι φυσικά αντικαθιστώντας τους δασκάλους, αλλά με τη διάθεση των καθηγητών στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

Τις «πρωτοβουλίες» του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταδικάζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενώ ανακοίνωση - καταγγελία έχει βγάλει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και το ΔΣ της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ