Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πολλαπλά τα προβλήματα της σχολής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα στα Εκπαιδευτήρια Μακεδονίας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) στην Περαία Θεσσαλονίκης αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου, που τονίζουν:

«Κλειστά παραμένουν μέχρι και σήμερα τα Εκπαιδευτήρια Μακεδονίας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που λειτουργούν μέσα στο ξενοδοχείο "Ξενία" στην Περαία Θεσσαλονίκης. Αν και τα μαθήματα θα έπρεπε να είχαν αρχίσει από τον Οκτώβρη κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει παρόλο που οι σπουδαστές έχουν πληρώσει την εγγραφή τους (45 ευρώ) καθώς και τα δίδακτρα για το πρώτο εξάμηνο (250 ευρώ), ενώ η έναρξή τους μετατίθεται από βδομάδα σε βδομάδα, χωρίς να εξηγείται ο λόγος.

Στα πλαίσια αυτών των Εκπαιδευτηρίων λειτουργούν δύο σχολές. Η Επαγγελματική Σχολή που είναι 2ετής και έχει συνολικά 300 οικότροφους σπουδαστές και το απογευματινό ΙΕΚ που είναι και αυτό 2ετές με 100 συνολικά σπουδαστές.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη εικόνα υποβάθμισης που παρουσιάζει η σχολή. Κατά την περσινή χρονιά στο απογευματινό ΙΕΚ πραγματοποιούνταν 2ωρα μαθήματα αντί για 7ωρα, αφού υπήρχαν ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ιδιαίτερα σε πρώτες ύλες και αναλώσιμα. Παράλληλα, δεν παρέχονταν στους οικότροφους θέρμανση και ζεστό νερό.

Η καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων παρατηρήθηκε και την περασμένη χρονιά, τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 10 Γενάρη 2010, και είχε αποτέλεσμα τη συμπίεση του προγράμματος σπουδών. Με δεδομένη και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕΚ, που μεταφέρει την έναρξη των μαθημάτων στις 19.12.2011, γίνεται φανερή η προσπάθεια απαξίωσης της σχολής με απώτερο στόχο το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίησή της.

Ολα τα παραπάνω είναι φανερό ότι προκαλούν πλήθος προβλημάτων στους ίδιους τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει και φέτος η έναρξη των μαθημάτων;
  • Τι μέτρα θα λάβει ώστε άμεσα να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα Εκπαιδευτήρια Μακεδονίας του ΟΤΕΚ καθώς και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ