Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση τη Δευτέρα για τις Εστίες

Σε κινητοποίηση 11.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Παιδείας, για το θέμα των Εστιών, θα προχωρήσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι Επιτροπές Αγώνα Οικοτρόφων του Μετώπου στις Εστίες της Αθήνας, με ανακοίνωσή τους, καλούν σε συναγερμό μπροστά στο σχέδιο απαξίωσης των Εστιών, που μεταφέρονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τα οποία όμως αδυνατούν να τις λειτουργήσουν και λόγω της πετσοκομμένης χρηματοδότησης.

Τα έξοδα των εστιών καλύπτονται από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη. Επίσης, ήδη, εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις μεταφοράς των υπαλλήλων των Εστιών στα ιδρύματα, τα οποία, όμως, έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν ν' αναλάβουν το κόστος λειτουργίας τους.

Οι Επιτροπές Αγώνα αναφέρουν πως, στην ουσία, από την αρχή του χρόνου οι εστίες μένουν στον «αέρα». Πρακτικά, από τις αρχές του χρόνου οι εστιακοί σπουδαστές και φοιτητές, αν δεν αντιδράσουν, δε γνωρίζουν το μέλλον τους! «Παίρνουμε πάνω μας την οργάνωση του αγώνα, τη ζωντάνια και τη λειτουργία του συλλόγου μας και στην εστία και στη σχολή», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα των Εστιών της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ