Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά

Ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους

Ψήφισμα προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων, καταθέτει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας με τον αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών, οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης να μείνουν στα χαρτιά.

Το ψήφισμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει ως εξής:

«

Το αντιλαϊκό τερατούργημα που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης, με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, έπρεπε στα μέσα Νοέμβρη να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Η πολιτική τους δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων - διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενισχύει την ιδεολογική χειραγώγηση, εντείνει την κρατική καταστολή, καταργεί το άσυλο, προχωράει σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Δεν θα περάσουν.

Πρώτος τους στόχος ήταν να είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκλογής των μελών ΔΕΠ που θα απάρτιζαν τα εσωτερικά Συμβούλια Διοίκησης. Η καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών σε ΔΕΠ και φοιτητές οφείλεται στη σοβαρή αντίδραση που υπάρχει από την οργανωμένη παρέμβαση των συλλόγων, των αγωνιστών, στο γεγονός ότι πρωτοστατούν στη μη εφαρμογή του νόμου - εκτρώματος, βάζοντας εμπόδια στην υλοποίησή του, με όρους μαζικής συλλογικής δράσης.

Τα Συμβούλια Διοίκησης, ουσιαστικά, είναι τα αντιδραστικά όργανα που θα έρθουν να υλοποιήσουν το νέο νόμο - πλαίσιο. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις γιορτές έχουν ανακοινωθεί εκλογές των μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο ΑΠΘ. Διαφαίνεται ότι μέχρι τέλος Γενάρη, το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί ο γύρος των εκλογών ΔΕΠ, για να ξεκινήσουν οι εκλογές σε φοιτητές και σπουδαστές, με ενιαία ψηφοδέλτια.

Τα ενιαία ψηφοδέλτια συμβάλλουν στη μετατροπή του φοιτητικού κινήματος σε δύναμη στήριξης και υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντάσσονται και οι συναντήσεις της Διαμαντοπούλου με ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, "κίνημα αγανακτισμένων φοιτητών".

Να μη νομιμοποιηθούν οι εκλογές αυτές στη συνείδηση των σπουδαστών. Οι εκλογές αυτές συνιστούν ένα σοβαρό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα και στις συλλογικές δομές του. Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης! Τώρα να μπλοκάρουμε με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια για συμβούλια και διοικήσεις. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ