Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ «NEWSPHONE»
Επιχειρήθηκε σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα του ΣΕΤΗΠ

«Σκύλιασε» η εργοδοσία τόσο από τη στάση των εργαζομένων που δεν μπήκαν για δουλειά όσο και από την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από εργαζόμενους του κλάδου

Η στιγμή της σύλληψης του προέδρου του ΣΕΤΗΠ
Η στιγμή της σύλληψης του προέδρου του ΣΕΤΗΠ
Μια ιδιαίτερα σημαντική μάχη, με σημαντικά αποτελέσματα δόθηκε χτες στην εταιρεία «Newsphone» κατά τη διάρκεια 4ωρης στάσης εργασίας (6 π.μ.-10 π.μ.) που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) ενάντια στο μπαράζ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει.

Ηταν τέτοια η «λύσσα» της εργοδοσίας να σπάσει την κινητοποίηση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μη σηκώσουν κεφάλι, που ζητούσε από τις αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν και έσπευσαν στην επιχείρηση να καταγράψουν όλους όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση για να υποβάλλουν μηνύσεις, προσπάθεια που έπεσε στο κενό χάρη στην αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου που έσπευσαν από το χάραμα να δηλώσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.

Από νωρίς το πρωί μέλη και στελέχη του ΣΕΤΗΠ, εργαζόμενοι από άλλες επιχειρήσεις («Wind», «Teleperformance», κλπ.), μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, από το ΜΑΣ αλλά και από τη Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη βρέθηκαν στην επιχείρηση στην Καλλιθέα και στη Συγγρού. Οι εργαζόμενοι που άρχισαν να καταφτάνουν, παρά το όργιο τρομοκρατίας που είχε εξαπολύσει η εργοδοσία με προσωπικά τηλέφωνα σε κάθε έναν ξεχωριστά να μπουν για δουλειά, με στελέχη της έξω από τα κτίρια να τους καλούν να έρθουν σε σύγκρουση με το σωματείο τους και τους συγκεντρωμένους, έκατσαν απ' έξω, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας. Μίλησαν με τα στελέχη του συνδικάτου και πολλοί από αυτούς επιβεβαίωσαν το κλίμα τρομοκρατίας μέσα στην επιχείρηση.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε ιδιαίτερα την εργοδοσία. Ετσι, λίγη ώρα πριν λήξει η στάση εργασίας, στέλεχος της επιχείρησης βγήκε έξω από το κτίριο και με επαγγελματική κάμερα άρχισε να βιντεοσκοπεί τους συγκεντρωμένους. Αμέσως ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Α. Περράκης απαίτησε από την Αστυνομία που ήταν στο χώρο να πάρει την κάμερα και το υλικό, ωστόσο η εργοδοσία αρνήθηκε να το δώσει. Οι νομικοί σύμβουλοι που βρίσκονταν έξω και αυτοί άρχισαν προκλητικά να ζητούν συλλήψεις και να υποδεικνύουν με το δάχτυλο στους αστυνομικούς ποιους να συλλάβουν, ύστερα από μήνυση - όπως δηλώθηκε από τον διοικητική του Αστυνομικού Τμήματος της Καλλιθέας - που είχαν καταθέσει. Τότε επιχειρήθηκε η σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα του συνδικάτου, χάρη όμως στην άμεση παρέμβαση των συγκεντρωμένων που έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στους δυο συνδικαλιστές, η σύλληψη δεν έγινε κατορθωτή. Επί τόπου οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την οδό Θησέως και πραγματοποίησαν πορεία στο δρόμο ενημερώνοντας το λαό της Καλλιθέας για τις εξελίξεις.

Η χτεσινή στάση εργασίας ήταν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν για να μπει φρένο στην εργοδοτική επιθετικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ