Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Οργανωμένος αγώνας για την προστασία των ανέργων

Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των οικοδόμων. «Επί ποδός» και οι ταξικές δυνάμεις στον Πειραιά

«

Στα γεμάτα» μπαίνουν τα κλαδικά Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες στη μάχη για την προστασία των ανέργων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 20 Δεκέμβρη πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε η λαϊκή αγωνία και οργή να εξελιχθεί σε οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Για την Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας προχωρά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, μιας και η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής έχει πάρει εφιαλτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη οργανώνει Πανελλαδική Μέρα Δράσης των Οικοδόμων για την ανεργία με κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις των κατά τόπους Συνδικάτων και Παραρτημάτων. Επιπρόσθετα, και με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας, αλλά και της συνολικότερης αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, πήρε απόφαση για απεργία του κλάδου στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - και μπροστά στις 20 Δεκέμβρη - εντείνει τη δραστηριότητά του. Ετσι, στις 15 Δεκέμβρη το Συνδικάτο αποφάσισε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 11 π.μ., απαιτώντας έκτακτη επιδότηση των άνεργων οικοδόμων με το ποσό των 1.400 ευρώ και τη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιπλέον, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, προχωρούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος), στις 9.30 π.μ.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» καλεί τους εργάτες του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 20 Δεκέμβρη, και τονίζει: «Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Τα νούμερα της ανεργίας θεριεύουν. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συνάδελφος, αύριο είναι πιθανόν να είναι ο καθένας μας. Μοναχικές λύσεις και "απολιτίκ" δεν υπάρχουν. Μην ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Η απάντηση βρίσκεται στην ενότητα, στην οργάνωση, στην αντεπίθεση».

Στον Πειραιά

«Επί ποδός» βρίσκονται και οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις της περιοχής του Πειραιά για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 20 του μήνα στην Ομόνοια για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία ταξικών συνδικάτων και ριζοσπαστικών συσπειρώσεων, στο νησί της Σαλαμίνας συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας, της οποίας μία από τις πρώτες προτεραιότητες είναι δράση με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εξορμήσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, αύριο, Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, έχει προγραμματίσει στις 7 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Περάματος και στις 9 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους των εταιρειών πετρελαιοειδών της περιοχής. Τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή διοργανώνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος.

Η Επιτροπή Αγώνα της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Ροδόπης 5 - 7) με θέματα: Πολιτικές εξελίξεις, οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και ανάδειξη Συντονιστικής Επιτροπής.

Την Πέμπτη οι Επιτροπές Ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας και Πειραιά θα κάνουν παρέμβαση στους αντίστοιχους ΟΑΕΔ στις 8.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ