Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Bραβεία Θεάτρου - Μουσικής

Από τη βραβευμένη παράσταση του Λ. Βογιατζή «Θερμοκήπιο»
Από τη βραβευμένη παράσταση του Λ. Βογιατζή «Θερμοκήπιο»
Η Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (ΕΘΜΚ), με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθήνας, όπως συμβαίνει επί πολλά χρόνια, σε χτεσινή της τελετή στο Μέγαρο Αθηνών, ανακοίνωσε και απένειμε τα βραβεία «Κάρολος Κουν», καθώς και τα δικά της βραβεία θεάτρου και μουσικής για το 2011.

Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου - βραβείο, μάλλον, οφειλόμενο εδώ και χρόνια, λόγω των ουκ ολίγων σπουδαίων θεατρικών δημιουργιών του στη «νέα Σκηνή»- απονεμήθηκε στον Λευτέρη Βογιατζή, για «την εξαιρετική σκηνοθετική και υποκριτική διδασκαλία της παράστασης του έργου "Θερμοκήπιο" του Χ. Πίντερ, για την επί δεκαετίες εξέχουσα προσφορά του στο θέατρο, τη συγκινητική αφοσίωση και το θαυμαστό πάθος του, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή του στην άνοδο της ποιότητας της θεατρικής τέχνης». Το βραβείο του παρέλαβε η Αμαλία Μουτούση.

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής δόθηκε στην υψίφωνο Τσέλια Κοστέα, «για την εξαιρετική ερμηνεία της Τόσκα, στην ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή».

Τα άλλα βραβεία και οι έπαινοι της ΕΘΜΚ: Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου στον Νίκο Μαστοράκη για «την πολύσημη και σύγχρονης αισθητικής αντίληψης σκηνοθεσία της "Τριλογίας του παραθερισμού" του Γκολντόνι, στο Εθνικό Θέατρο». Διάκριση Νέου Θεατρικού Δημιουργού στην ομάδα «Vasistas» για την παράσταση «Spectacle». Επαινο στον Σάββα Στρούμπο για την παράσταση «Οι δίκαιοι» του Α. Καμί. Βραβείο Αρχαίου Δράματος στην Σοφία Χιλλ για την ερμηνεία της στον «Προμηθέα δεσμώτη» με το θίασο «Αττις». Επαινο στον ποιητή Γιώργο Μπλάνα για τη μετάφραση του «Ηρακλή μαινόμενου» του Ευριπίδη.

Απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία «Κάρολος Κουν»: Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Εργου στον Θωμά Μοσχόπουλο για τη «Μέδουσα». Επαινο στους Κωστή Καπελώνη - Δημήτρη Δεγαΐτη για τη σκηνοθεσία του έργου του Γ. Η. Ησαΐα «Ο έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου». Βραβείο Ερμηνείας Ελληνικού Εργου στον Δημοσθένη Παπαδόπουλο για τη «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη. Επαινο στην Φωτεινή Μπαξεβάνη για τη «Λωξάντρα». Βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Εργου: Δόθηκαν δύο έπαινοι: Στον Δημήτρη Δημητριάδη για τη «Λήθη» και στην Μαρία Ευσταθιάδη για τον «Δαίμονα».

Τα άλλα βραβεία μουσικής δόθηκαν στους: Μουσικολογικού Συγγράμματος στον Νίκο Τσούχλο για τη μελέτη του «Τέχνη των αισθημάτων και των συγκινήσεων - Μουσικοί εκτελεστές στη Γερμανία του Διαφωτισμού 1750-1800». Πολιτισμικού Οργανισμού της Περιφέρειας στο συριανό «Φεστιβάλ Αιγαίου» για την «Τραβιάτα» του Βέρντι. Δισκογραφικής Εργασίας στην μεσόφωνο Μαίρη Ελεν Νέζη για το δίσκο «Salve Regina». Επαινος στον Απόστολο Παληό για την έκδοση πιανιστικών έργων των Λώρη Μαργαρίτη και Φέλιξ Πέτιρεκ. Νέου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη στην βιολονίστα Αρετή Ζούλα για τη συναυλία «Ο Γιάννης Βακαρέλης συναντά νέους σολίστ». Επαινος στον Αλέξιο Καραϊσκάκη- Νάστο για συναυλία του με έργα Ντιτιλέ, Μπαχ και Σελαμσή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ