Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΤΕΟ «SIOKAR»
Απολύει και ψάχνει πιο φτηνούς εργάτες

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τελειωμό δεν έχουν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε όλη τη χώρα και είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της εταιρείας ΚΤΕΟ SIOKAR στα Τρίκαλα.

Οπως κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, η εν λόγω εταιρεία αύξησε τις δραστηριότητές της κατά 13%, αλλά παρ' όλα αυτά ζήτησε από μια μερίδα εργαζομένων να δηλώσουν στο ΙΚΑ ότι εργάζονται τετράωρο αντί για οκτάωρο και όταν αυτό δεν έγινε δεκτό επιχείρησε να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία με μείωση των μισθών, την ίδια στιγμή που ζητούσε νέο προσωπικό. Μάλιστα, επειδή οι εργαζόμενοι πήραν μέρος στη 48ωρη απεργία του Οκτώβρη άρχισαν οι απολύσεις και ήδη έξι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος είπε απλώς ότι υπήρξε μια προσπάθεια συνεννόησης με την επιχείρηση, η οποία απέτυχε παρά το ότι, όπως ανέφερε, η Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλίας άσκησε «τεράστιες πιέσεις στην εργοδοσία». Οπως ανακοίνωσε, προχτές το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλαν για την πρόθεση της εργοδοσίας «να πάει σε διαλείπουσα εκ περιτροπής απασχόληση».

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι εάν ήθελε η κυβέρνηση να προστατεύσει τους εργαζόμενους θα προχωρούσε σε μηνυτήρια αναφορά κατά της εταιρείας, την οποία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι εργαζόμενοι στους δικαστικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ