Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στον αντιδραστικό ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΥΣ) και στη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτά, αναφέρεται ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων με αφορμή τις εκλογές που γίνονται σε αυτά σήμερα στις Περιφέρειες και στις 13 Δεκέμβρη στην Τοπική Διοίκηση.

Ξεκαθαρίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταψηφίσουν τον αντιδραστικό και αντεργατικό θεσμό των ΥΣ, γι' αυτό πρέπει στις εκλογές να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια - σημειώνεται στην ανακοίνωση - είναι μηχανισμός του κράτους που υλοποιεί τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές. Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις στα κατά τόπους ΥΣ, οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα ΥΣ και για την κατάργηση του απόρρητου σ' αυτά.

Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, «το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού» και να γυρίσουν την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλλιεργούν αυταπάτες ότι τα ΥΣ είναι φορείς εργατικού - λαϊκού ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ