Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ
Θέλουν να κρύψουν τη συμφωνία τους στη χαρατσοεπιδρομή

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Για απροκάλυπτο εμπαιγμό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σχετικά με το χαράτσι στ' ακίνητα καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου τόσο τη δημοτική αρχή της πόλης - υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ - όσο και τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, μετά από τη συζήτηση που έγινε για το χαράτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο, «σε ψήφισμα για το προαναφερόμενο θέμα, που αναγκάστηκε να φέρει ο δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης, μετά από την πρόταση και τις επίμονες πιέσεις της αντιπολίτευσης και το οποίο ψήφισαν οι παρατάξεις της κ. Μακρή και του κ. Πατσιαντά, προσπαθούν με διαχειριστικές, πολιτικές ακροβασίες να φανούν και φιλολαϊκοί, αλλά και νομοταγείς στην κυβερνητική πολιτική».

Και επισημαίνει: «Η θέση για αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, αποτελεί προπέτασμα καπνού και συγκάλυψη της συμφωνίας τους στην επιβολή του στα λαϊκά στρώματα. Γιατί, για μας, το ζήτημα δεν είναι μόνο η αποσύνδεσή του από τη ΔΕΗ, αλλά και η κατάργησή του. Ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη της υποκρισίας τους και απροκάλυπτη επίθεση στα συμφέροντα των εργαζομένων αποτελεί η θέση τους να υπάρξει νομοθετική μεταρρύθμιση, για να εξαιρεθούν από την πληρωμή του τέλους ακινήτων αυτοί που έχουν πρώτη κατοικία 80 τ.μ. με προσαύξηση κατά 10 τ.μ. για κάθε παιδί. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν ένα επικίνδυνο διαχωρισμό των λαϊκών στρωμάτων και καλλιέργεια κοινωνικής αντιπαράθεσης, που είναι γνωστή τακτική για τη διάσπαση του κινήματος και της κοινής δράσης όλων όσοι θίγονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Στο ψήφισμα δε γίνεται καμιά αναφορά στις πραγματικές αιτίες της κρίσης και του χρέους, κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, και της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο, την ίδια πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που προσθέτει νέα βάρη και δεινά στο λαό.

Ταυτόχρονα, αυτές οι τρεις παρατάξεις, θερμοί υποστηρικτές της ΕΕ, προσπάθησαν να την εξωραΐσουν παρουσιάζοντας ως θετική συμβολή την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση για το τέλος ακινήτων. Ακολουθώντας την προσφιλή τους τακτική υπεράσπισης της αντιλαϊκής συμμαχίας, απέκρυψαν τη συμφωνία της ΕΕ στην επιβολή της φορομπηχτικής πολιτικής».

Καταλήγοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί «όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να αγωνιστούν για να καταργηθούν όλοι οι άδικοι αντιλαϊκοί φόροι που επιβάλλονται για να σωθεί το κεφάλαιο. Να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Να μην πληρώσουν το τέλος ακινήτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ