Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η συναυλία αλληλεγγύης

Σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου, θα γίνει η συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών που οργανώνουν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και το Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε επιστολή τους, φαντάροι από τη Σάμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, τονίζοντας ότι «είναι αγώνας όλων των εργατών σε ολόκληρη τη χώρα» και επισημαίνοντας: «Την ίδια στιγμή που η κατάσταση για τους εργαζόμενους δυσκολεύει, που στις οικογένειές μας έρχονται τα χαράτσια, που οι γονείς μας δεν τα βγάζουν πέρα, μας λένε ότι πρέπει να υποκύψουμε στα νέα μέτρα και στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Εμείς απαντάμε με ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη. Οταν τελειώσουμε τη θητεία μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ανεργία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρα στο πλάι των απεργών. Στέλνουμε ό,τι μπορούμε, μιας και ο μισθός - κοροϊδία είναι 8,64 ευρώ το μήνα, για να ενισχύσουμε όπως μπορούμε τους απεργούς εργάτες και τις οικογένειές τους. Οι απεργοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, οι αυριανοί συνάδελφοί μας. Στέλνουμε 170 ευρώ. Η σκέψη μας είναι μαζί σας. Η απεργία την 1η Δεκεμβρίου είναι στιγματισμένη από τη μάχη σας. Ετσι κι αλλιώς θα νικήσουμε»!

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί συνδικάτα κι εργαζόμενους να συγκεντρώσουν για τους απεργούς τρόφιμα κ.τ.λ.

Χτες, μήνυμα αλληλεγγύης έφτασε και από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν ακόμα η Γενική συνέλευση διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης (που προσφέρει 500 ευρώ), ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ