Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ - ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ
Σε αδιέξοδο και οι εργαζόμενοι στη Βάρδα

Στο συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων όπου είναι απλήρωτοι για 2,5 μήνες και ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη - Γερολυμάτου στην περιοχή της Βάρδας, από το περασμένο Σάββατο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δυόμιση μηνών. Η εργοδοτική επίθεση εντείνεται σε όλο τον Ομιλο καθώς: πρόκειται για τον Ομιλο στον οποίο ανήκει και η «Gerolymatos Cosmetics», όπου η εργοδοσία ουσιαστικά μεθοδεύει τις απολύσεις περίπου 350 εργαζομένων χωρίς καν να πάρουν αποζημιώσεις, αφού τους βάζει να δουλεύουν μια μέρα τη βδομάδα από το σπίτι και μειώνει αντίστοιχα τους μισθούς τους. Σε αδιέξοδο βρίσκονται και οι 1.400 εργαζόμενοι στον όμιλο «ALAPIS» (επίσης συμφερόντων Λαυρεντιάδη), όντας αντιμέτωποι με σχέδια για μείωση του προσωπικού κατά 50% και μείωση μισθών έως και 30%.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τον αγώνα τους και μεταξύ άλλων, τονίζει: «Στόχο έχουν, μειώνοντας τα μεροκάματα, τους μισθούς και συνολικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, να γεμίσουν τα σεντούκια τους με μεγαλύτερα κέρδη, αλλά και μετά την κρίση οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με μισθούς Βουλγαρίας, Κίνας και χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο.

Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι η ασπίδα της τάξης μας απέναντι στην εργοδοσία που τη στηρίζει με όλα τα μέσα η κυβέρνηση της αστικής τάξης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.). Να δυναμώσει η ενότητα των εργατών όλου του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης. Να μην υποχωρήσουμε. Να μην υποκύψουμε. Να οργανωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά. Να πάρουμε την ευθύνη του αγώνα στα χέρια μας. Μαζί με τους εργαζόμενους και φτωχούς αγρότες της περιοχής, τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ να συνεχίσουμε. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους. Να προετοιμαστούμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε όποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει η εργοδοσία σε βάρος μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ