Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Αγώνας για να μην αφανιστούν

Η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί στην εφορία της Τούμπας Θεσσαλονίκης

Απο την κινητοποίηση στην Τούμπα

Motion Team

Απο την κινητοποίηση στην Τούμπα
Παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή, πραγματοποίησε χτες το πρωί στην εφορία της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα των Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Επαγγελματιών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της ενάντια στα χαράτσια και την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», αλλά και για την άμεση ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών μηχανικών.

Κατήγγειλαν το εξοντωτικό χαράτσι του φόρου επιτηδεύματος (έκτακτη εισφορά), μαζί με το χαράτσι της ΔΕΗ και την υπέρογκη αύξηση των εισφορών στο ταμείο τους, το ΤΣΜΕΔΕ, που καθιστούν τη ζωή και την εργασία τους αδύνατη.

Συνάδελφός τους έπρεπε να πληρώσει αυτό το μήνα τα 1.300 ευρώ έκτακτη εισφορά για να πάρει φορολογική ενημερότητα προκειμένου στη συνέχεια να εισπράξει από το δήμο, για τον οποίο είχε εκπονήσει μελέτη, 1.500 ευρώ. Δηλαδή θα πήγαινε σπίτι του 200 ευρώ εισόδημα και θα έπρεπε με αυτά να συντηρήσει την οικογένειά του, να ταΐσει τα παιδιά του.

«Οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς. Τους οδηγούν στην έξοδο από το επάγγελμα προς χάριν των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και μελετητικών γραφείων που θα μονοπωλήσουν απόλυτα την αγορά», σημείωσε ο Ν. Ζώκας.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς μηχανικούς να παλέψουν για την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των αυτοαπασχολούμενων μελετητών και κατασκευαστών, όπως και των μισθωτών, χωρίς καμία καθυστέρηση. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη από μέρους του ΤΣΜΕΔΕ όλων των συναδέλφων που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας ανεξάρτητα αν έχουν πληρωθεί οι εισφορές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ