Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για το λεγόμενο «κίνημα των ανοιχτών σχολών»

Σχόλιο της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, με φοιτητές του λεγόμενου «κινήματος ανοιχτών σχολών», η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σχολιάζει:

«Είναι γνωστή η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να παρέμβει στο φοιτητικό κίνημα, να δημιουργήσει φοιτητικούς συλλόγους ελεγχόμενους και ακίνδυνους για την κυρίαρχη πολιτική.

Στην προσπάθειά του αυτή, πέρα από την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, βρήκε σύμμαχο και το λεγόμενο "κίνημα ανοιχτών σχολών", με το οποίο συναντήθηκε η Διαμαντοπούλου».

Και η Γραμματεία του ΜΑΣ συμπληρώνει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτό το δήθεν κίνημα ήρθε για να μείνει, έχει αντιδραστικό ιδεολογικό περιτύλιγμα στήριξης και νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι εχθρός για τις ανάγκες μας σε μόρφωση - δουλειά - ζωή. Αξιοποιείται για να χτυπήσει την οργανωμένη συλλογική έκφραση των φοιτητών δημιουργώντας, στη θέση της, μηχανισμούς απόλυτα ελεγχόμενους που θα δίνουν στο φοιτητή την ψευδαίσθηση της συμμετοχής, μακριά από κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικής διεκδίκησης.

Τώρα οι φοιτητές να βγάλουν συμπέρασμα. Κανένας φοιτητής με τις "κινήσεις αγανακτισμένων φοιτητών" - συνομιλητών του υπουργείου, γιατί κανένας φοιτητής δεν έχει τις ίδιες αγωνίες με το υπουργείο και με τον ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους καθηγητές - στελέχη επιχειρήσεων που το στηρίζουν.

Οργάνωση της πάλης από τα κάτω, συμπόρευση με το ΜΑΣ για να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας και των συμμάχων του ενάντια στους οργανωμένους φοιτητικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ