Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στηρίζει ανατροπές και οικονομική διακυβέρνηση

Στελέχη της καλλιεργούν κλίμα παράτασης της συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ.

Σε αναπροσαρμογή της τακτικής της, θεωρώντας δεδομένη την παράταση της θητείας της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, προχωρά η ηγεσία της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει πιο αποφασιστικά την υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων. Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος με δηλώσεις τους καλλιεργούν το έδαφος για μετατόπιση της ημερομηνίας των εκλογών, συνδέοντας μάλιστα τη διεξαγωγή τους όχι μόνο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κουρέματος (PSI), αλλά και με τις εξελίξεις και τις συνθήκες που θα επικρατούν συνολικότερα στην ΕΕ.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία έχει μια συγκεκριμένη αποστολή και μία συγκεκριμένη εντολή από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν: Να φέρει προς ψήφιση τη δανειακή σύμβαση, τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να υλοποιήσει το PSI και βεβαίως να οδηγήσει σε συνθήκες ομαλότητας τη χώρα σε εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος, θεωρώντας δεδομένη την υπερψήφιση και στήριξη όλων των βάρβαρων μέτρων εκ μέρους της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ημερομηνία των εκλογών που έχει συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ στις 19 Φλεβάρη είναι μάλλον ενδεικτική και η ηγεσία της ΝΔ την συναρτά με την έκβαση της διαδικασίας του κουρέματος. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών», είπε χαρακτηριστικά (στο «Βήμα Fm»).

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ βάζει γερές πλάτες για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η εργασιακή εφεδρεία - απολύσεις στο Δημόσιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η σφαγή δίχως τέλος στους μισθούς, τις συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα, τα χαράτσια διαρκείας. Παράλληλα, επικροτεί τις αποφάσεις για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, ζητώντας ως δήθεν «αντάλλαγμα» την έκδοση ευρωομολόγων ή χρήματος από την ΕΚΤ.

«Χρειάζεται από την μια πλευρά περισσότερος ρόλος των Βρυξελλών στα οικονομικά πράγματα, ενιαία οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, έλεγχος των προϋπολογισμών όλων των κρατών της Ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες και σε αντιστάθμισμα για όλες αυτές τις παραχωρήσεις θα πρέπει να υπάρξει ενεργότερος ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο τέλος του δρόμου να υπάρξουν προφανώς και τα ευρωομόλογα...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Χατζηδάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ