Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στήνουν παγίδα στο λαό με ψέματα για «νέα αρχή»

Στόχος η ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας για να παίξει τον ίδιο βρώμικο ρόλο ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα

Να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας δήθεν «νέας αρχής», ώστε να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να χειραγωγήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, επιχειρούν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που παίρνουν θέση και διαλέγουν «στρατόπεδο» στην κούρσα διαδοχής του Γ. Παπανδρέου, με το βλέμμα στραμμένο στη γενικότερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να μη δημοσιοποιεί τις προθέσεις του, ενώ χτες συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Γ. Ραγκούση.

Νωρίτερα, ο Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο «Μέγκα» ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει εδώ και δύο χρόνια και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά και να επανιδρυθεί». Ο ίδιος υποστήριξε ότι για να ανοίξουν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ πρέπει «πρώτος να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ. Παπανδρέου» και υποστήριξε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «δεν θα είμαι αμέτοχος στις διεργασίες». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης. Με άρθρο του στα «Νέα» ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία, όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο, αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές».

Μάλιστα, ανοίγοντας το μέτωπο των «συνεργασιών» με στόχο την ανασύνθεση της «κεντροαριστεράς», ώστε να παίξει ενεργό ρόλο στον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων, ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Χρειαζόμαστε ένα πραγματικό νέο κόμμα να συνθέσει τον χώρο της κεντροαριστεράς, δίνοντας οριστική απάντηση στην κρίση προσανατολισμού της χώρας». Το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο ίδιος, «και οι εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις που αρνούνται τόσο τον αριστερό λαϊκισμό μιας ανεπίδοτης ελπίδας όσο και τον δεξιό λαϊκισμό που στο όνομα του μεταρρυθμισμού απεργάζονται από τα πάνω τη νέα μορφή και διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς».

Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ήδη δρομολογούνται, κάτω και από την παρότρυνση της άρχουσας τάξης. Σε εκδήλωση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» υπήρξε μια πρώτη άτυπη συνάντηση στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση με θέμα «Προοδευτική απάντηση στην κρίση», μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως των Ν. Μπίστη και Ν. Χριστοδουλάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ