Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικές αποφάσεις από σχολεία

Την παρουσία τους στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην Ομόνοια οργανώνουν οι μαθητές στην Αθήνα σε γενικές συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις μαθητικών συμβουλίων, όπου συζητούν και τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, πέρα από τη συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη, έχει απευθυνθεί στα σχολεία με πρόταση για: Αμεση και συντονισμένη απάντηση στα σχολεία που δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση, ρεύμα, νερό με γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις. Οργάνωση του αγώνα στη γειτονιά μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αλληλεγγύη στις οικογένειες των συμμαθητών τους που τους κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζονται, δεν τα βγάζουν πέρα. Καταλήψεις την εβδομάδα ψήφισης του άθλιου προϋπολογισμού για το 2012.

Αποφάσεις με το πλαίσιο του ΣΑΣΑ έχουν πάρει ήδη τα εξής σχολεία: 4ο και 5ο Λύκειο Αιγάλεω, 1ο Λύκειο και 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, 1ο Λύκειο και τμήματα του 2ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου, 40ό Λύκειο Αθήνας (Γκράβα), 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας καθώς και το ΕΠΑΛ Νίκαιας.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάληψη προχώρησε χτες το 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε το πρωί. Οι μαθητές συνεχίζουν πολύμορφα τον αγώνα τους σήμερα και αύριο με τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Παλεύουν με το πλαίσιο του τοπικού Συντονιστικού και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Απαιτούν δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές, να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία και να προσληφθούν καθηγητές. Παράλληλα απαιτούν την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένη δίπλα στο σχολείο τους.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ευόσμου καλεί τους μαθητές αύριο Πέμπτη να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Να κλείσουν τα σχολεία και να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Ευόσμου για να ξεκινήσουν με πορεία στις 9.30 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ