Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιμπεριαλιστική φαγωμάρα και ενότητα ενάντια στους λαούς...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ είναι αυτό! Ο Ομπάμα πιέζει την Ευρωπαϊκή Ενωση για να βγει από την ύφεση. Η ΕΕ κάνει τα πάντα για να βγει από την ύφεση. Το ίδιο προσπαθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ΟΟΣΑ, η Διεθνής Ενωση Τραπεζών.

Οι πάντες θέλουν να βγούμε από την ύφεση και όσο πιο πολύ το θέλουν, κι όσο πιο πολύ το προσπαθούν, ...τόσο βαθύτερα μπαίνουμε στην ύφεση. Κι ολοένα χειροτερεύουν τα πράγματα.

Είναι δυνατόν ξαφνικά όλοι αυτοί να έγιναν ανίσχυροι και να μην μπορούν να κάνουν τίποτε; Μάλλον απίθανο. Προφανώς, αλλού είναι το μυστικό.

Και βρίσκεται στο ότι κάθε άλλο παρά επιθυμούν αυτοί να βγουν οι λαοί από την ύφεση. Τις πολυεθνικές προσπαθούν να βγάλουν από το βούρκο, που οι ίδιες και η «ελεύθερη αγορά» δημιούργησαν και, ταυτόχρονα, βέβαια τρώγονται σαν τα σκυλιά μεταξύ τους για τίνος τα μονοπώλια θα την βγάλουν καθαρή και κερδισμένα.

Ολοι μαζί, φυσικά, πρέπει κάπου να ...πατήσουν και το στήριγμα αυτό θα είναι το βιοτικό επίπεδο των λαών.

ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΑΝΤΩΣ, που έχουμε εδώ αυτόν τον καλό τεχνοκράτη τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι κοιμάται και ξυπνάει με το άγχος να βαδίσει η Ελλάδα «στην ανάπτυξη».

Υποθέτουμε ότι αν αυτή η «ανάπτυξη» συνδέεται με κάποιες ...γερμανικές επενδύσεις σε εξευτελιστικές τιμές και με όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, τόσο το καλύτερο.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος τεχνοκράτης δηλώνει «πιο πολύ Ευρωπαίος παρά Γερμανός». Τι να πούμε; Ισως πρέπει να τον πιστέψουμε...

Αλλωστε, υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες στην ΕΕ που και κοινοπραξίες κάνουν, και βάζουν στο μάτι πάντα ευνοϊκές επενδύσεις. Κι αυτών τα συμφέροντα (τα ...ευρωπαϊκά) κάλλιστα μπορεί να εξυπηρετήσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ