Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Σε συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα λαϊκά στρώματα καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού καταγγέλλει πως «το Κέντρο Υγείας Καλυβίων αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης. Με τις συνεχιζόμενες περικοπές φτάσαμε στο σήμερα όπου:

-- Τα ραντεβού κλείνονται με καθυστέρηση έως και 2 μηνών.

-- Σχεδόν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού είναι με συμβάσεις που λήγουν στο επόμενο τρίμηνο.

-- Ακόμα και δεσμεύσεις που επαναλαμβάνονται από τον περασμένο Αύγουστο για άμεση πρόσληψη τριών ιατρών, έχουν ξεχαστεί.

-- Ακόμα και λειτουργικά κόστη του Κέντρου Υγείας (π.χ. πετρέλαιο) έχουν "παγώσει".

Η δημόσια και δωρεάν Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να το στερεί από το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων των γύρω περιοχών. Να σταματήσει οποιαδήποτε μορφή εμπορευματοποίησης - κανένας ανασφάλιστος ή άνεργος να μη μείνει χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν Υγεία.

Ταυτόχρονα με την οργάνωση της πάλης για την Υγεία διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στα χαράτσια, συγκεντρώνοντας τα χαρατσόχαρτα. Η οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ αποτελεί πρώτο μέλημα της Επιτροπής μιας και απασχολεί άμεσα κάθε εργαζόμενο, άνεργο ή αυτοαπασχολούμενο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ