Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Παράνομος ο νόμος που ληστεύει το λαό και νόμιμη η αντίσταση

Σε κοινό μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης με μια σειρά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αλλά και μαζικούς φορείς καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» τους ριζοσπάστες δικηγόρους, με αφορμή το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ και την απειλή διακοπής του ρεύματος.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» απευθύνει έκκληση και στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας να στηρίξουν το λαό, σημειώνοντας πως η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή ήταν αυτή που οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει, μέσω της ΔΕΗ, ότι θα αναστείλει για κάποιο διάστημα τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν το πλήρωσαν.

«Καλούμε τους δικηγορικούς συλλόγους - αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» - να στηρίξουν ανεπιφύλακτα το λαό που αντιστέκεται, να ενστερνιστούν το δίκιο και τη νομιμότητα του αγώνα του και όχι να εξαντλούν την «αγωνιστικότητά» τους σε δικαστικές προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα των χαρατσιών, δηλαδή στα ασφυκτικά όρια της αστικής νομιμότητας και δικαιοσύνης. Η κυβερνητική παρέμβαση για τη δήθεν αναρμοδιότητα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που απαγόρευσε προσωρινά τη διακοπή ρεύματος, λόγω λαθεμένου υπολογισμού του χαρατσιού, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, θα παρέμβει ωμά και θα ασκήσει πίεση με κάθε τρόπο. Δείχνει τα όρια των νομικών αυταπατών. Πολύ περισσότερο, είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται εκπρόσωποι δικηγορικών συλλόγων και να αποκηρύσσουν τη λαϊκή ανυπακοή στο νόμο, να φοβίζουν το λαό αντί να τον εμψυχώνουν».

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της τονίζει ότι ως νομικοί επιστήμονες θα βοηθήσουν τους αδύναμους και αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ σημειώνει: «Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι. Στεκόμαστε και ως δικηγόροι στο πλάι αυτών που αδυνατούν ή δεν δέχονται να το πληρώσουν, αυτών που δεν μπορούν ούτε το ρεύμα να πληρώσουν. Συμβάλλουμε για να γίνει ακόμη πιο καθαρό στη λαϊκή συνείδηση ότι παράνομος είναι ο νόμος που ληστεύει τα λαϊκά εισοδήματα και νόμιμη η αντίστασή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανασύνδεση τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις(2012-11-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-05-26 00:00:00.0)
Τους ανησυχεί η οργανωμένη ανυπακοή(2012-04-05 00:00:00.0)
Για δεύτερη μέρα απέτρεψαν τη διακοπή ηλεκτροδότησης(2012-01-13 00:00:00.0)
Οργανώνεται η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα(2011-11-15 00:00:00.0)
«Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια»(2011-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ