Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑΣΟΥ
Απεργία κόντρα στην αδιαλλαξία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου, με απόφαση της διοίκησης της Ενωσης Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ», που στη συνεδρίασή της προχθές αποφάσισε να υλοποιήσει τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 9 Γενάρη.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 14 Φλεβάρη στις 5 το πρωί και αποφασίστηκε μετά την αποτυχία, με αποκλειστική ευθύνη των πλοιοκτητών, της συνάντησης τη Δευτέρα 5/2/2001 και τη συνεχιζόμενη άρνηση των πλοιοκτητριών εταιριών να επαναπροσλάβουν τους δύο παράνομα απολυμένους ναυτεργάτες, Αγαπητό Αριστοτέλη, αντιπρόεδρο της Ενωσης και Ντούκα Κωνσταντίνο, γενικό γραμματέα.

Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες αρνούνται ακόμα να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από το νόμο και τις ΣΣΕ, καλυπτόμενες στις παρανομίες και την ασυδοσία τους από την υποτακτική στάση των Λιμενικών Αρχών. Η απόφαση για την 48ωρη απεργία προβλέπει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σ' όλα τα πλοία της γραμμής Θάσου - Καβάλας για τη λύση των αιτημάτων των ναυτεργατών, που έχουν επιδοθεί με εξώδικο στους πλοιοκτήτες στις 9 Γενάρη. Τα αιτήματα των ναυτεργατών έχουν να κάνουν με την καταβολή δεδουλευμένων, υπερωριών, καθώς και άλλες παραβάσεις από τους πλοιοκτήτες της γραμμής.

Η Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ» καλεί τους πλοιοκτήτες να συζητήσουν αμέσως με το Σωματείο για τη ρύθμιση των σχετικών με τη λειτουργία των πλοίων ασφαλείας και των πληρωμάτων τους για το χρονικό διάστημα της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ