Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

Για τις εξελίξεις στη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του, που καταγγέλλει την κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, η οποία, όπως και στη Λιβύη, προωθείται με το πρόσχημα της "δημοκρατίας" και της "ελευθερίας". Σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει χαθεί κάθε μέτρο υποκρισίας και κυνικότητας, βλέπουμε να επικαλούνται την "ελευθερία" και τη "δημοκρατία" οι αντιλαϊκές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία, που με το στρατό της κατέχει τη μισή Κύπρο, η ΕΕ, όπου σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα τα ΚΚ, οι ΗΠΑ, που κατά καιρούς έχουν "σπείρει" ή στηρίξει χούντες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ιδιαίτερα αντιδραστικό ρόλο στις εξελίξεις παίζουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία κι η Ιορδανία, μέσω των οποίων δεν αποκλείεται και η στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Συρίας.

Στόχος όλων αυτών των δυνάμεων δεν είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα στη Συρία, όπως επικαλούνται. Επιδίωξή τους είναι ο έλεγχος των πρώτων υλών της περιοχής, των δρόμων της ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, η αποδυνάμωση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής που έχουν στην περιοχή αυτή άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα. Ετσι, μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία θα προκαλέσει μεγάλες υλικές και ανθρώπινες καταστροφές στη χώρα αυτή και επιπλέον θα στερήσει ένα σταθερό σύμμαχο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ένα σύμμαχο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων της περιοχής και ακόμη θα ανοίξει το δρόμο για την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Βαρύτατες ευθύνες αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με τον έναν ή άλλον τρόπο εμπλέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Συρίας και του Ιράν. Οπως μεγάλες ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, που εξ ονόματος της "Αριστεράς" είτε ευθέως στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα τα δημοκρατικά δικαιώματα, είτε σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή κρατούν "ίσες αποστάσεις" και κάνουν πως δεν βλέπουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα αντιλαϊκά σχέδια που αυτή περικλείει.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και στους κομμουνιστές της Συρίας και αναγνωρίζει πως μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις και επεμβάσεις.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να μη δώσει το έδαφος, τα λιμάνια και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ