Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
Ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων

Σημαντική ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων και επιβράβευση της συνεπούς αγωνιστικής πορείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ) καταγράφτηκε στο 41ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της, που έγινε στις 19 και 20 του Νοέμβρη στην Αθήνα.

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» έλαβε 51 ψήφους και 8 έδρες στο νέο ΔΣ (6 έδρες το 2008), καθώς και έναν αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ. Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΠΛ/ΡΓΩΝ» έλαβε 21 ψήφους και 3 έδρες (5 έδρες το 2008).

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται: «Υπήρχε έντονος προβληματισμός από τους συναδέλφους για το μέλλον των βιοτεχνών του ξύλου και του κλάδου συνολικά, για τη μείωση της δουλειάς που υπάρχει, συνέπεια: της μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, της πτώσης στην οικοδομή, των αθρόων εισαγωγών από χώρες με φθηνό εργατικό δυναμικό, της μεγάλης ανάπτυξης των μονοπωλίων στη χώρα, αλλά και την επίθεση που δέχονται συνολικά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Στο ψήφισμα του Συνεδρίου αποτυπώνεται η αποφασιστικότητα της Ομοσπονδίας να αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων του κλάδου, σε συνδυασμό με τη ενεργή στήριξη της ΠΑΣΕΒΕ και την καταδίκη της πολιτικής που ασκείται σε βάρος του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ