Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι νέοι από φιέστες

Ανακοίνωση με αφορμή την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης σε «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας»

Την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης σε «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας» για το 2014, από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Με αυτή την αφορμή η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η εξέλιξη αυτή «δεν έχει να απαντήσει σε τίποτα στα προβλήματα που βιώνει σήμερα η νεολαία, αφού τόσο το περιεχόμενό της όσο και ορισμένοι από αυτούς που διοργανώνουν αυτό το θεσμό συμβάλλουν στην ένταση των προβλημάτων των νέων και στέκονται ενάντια στις ανάγκες τους, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η πολιτική του μαύρου μετώπου, που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικοί εκφραστές των μονοπωλίων, έτσι όπως αποτυπώνεται και από την τελευταία Σύνοδο της ΕΕ, τη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, που εφαρμόζεται και από το Δήμο Θεσσαλονίκης, στόχο έχει το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, της ελαστικής ζωής.

Τη στιγμή που η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών ξεπερνά το 42% και στους νέους 25-34 ετών το 23%, που η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργάζονται ανασφάλιστοι, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς πείνας, που χτυπιούνται τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, με φιέστες τέτοιου τύπου, προσπαθούν να πείσουν για το φιλονεολαιίστικο προφίλ τους, φορείς και δυνάμεις που στοχεύουν στην εξόντωση και εξαθλίωση της νεολαίας. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι νέοι της πόλης μας από τη φιέστα αυτή.

Απαιτείται σήμερα οι νέοι της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν τη θέση τους στο οργανωμένο εργατικό ταξικό κίνημα, σε γραμμή ρήξης με την εξουσία και την πολιτική των μονοπωλίων, που θα διεκδικεί σήμερα σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για τους νέους, μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Απαιτείται σήμερα πάλη μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, τους φορείς της νεολαίας που στέκονται αγωνιστικά και πρωτοπόρα για να οργανώσουμε την καθημερινή λαϊκή πάλη και αντεπίθεση στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα σχολεία και στις σχολές. Να διαμορφώσουμε το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής για τη λαϊκή εξουσία. Εκεί θα βρει έκφραση η πιο πλούσια ολόπλευρη δημιουργία και έκφραση των νέων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ