Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Προσπάθεια αποκλεισμού συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

«Στην προκλητική απόφαση να μην επιτρέψουν την υποψηφιότητα σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ στο νησί, στις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Ικαρίας, προχώρησε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ("Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση - Παρεμβάσεις", που στηρίζονται από την "ΑΝΤΑΡΣΥΑ"κλπ)». Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, εξηγώντας πως «κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ (17/11/2011) όπου κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια ο πρόεδρος και άλλα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ, "σαν έτοιμοι από καιρό", δήλωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη υποψήφια γιατί έχει πάρει απόσπαση»!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών υπογραμμίζει πως ακόμα και όσον αφορά «το τυπικό και το νομότυπο», «ούτε το καταστατικό της ΕΛΜΕ απαγορεύει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα», αφού «σε όλη την Ελλάδα, αποσπασμένοι συνάδελφοι συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και καμιά ΕΛΜΕ, καμιά άλλη παράταξη (ούτε καν η ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ) δεν έβαλε ποτέ κάποιο θέμα. Αρκεί να πούμε ότι ακόμα και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το 2009, ήταν προηγούμενα αποσπασμένος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, χωρίς να υπάρχει βέβαια κανένα θέμα»!

Εύλογα, λοιπόν, μπαίνει η ερώτηση από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: «Ποιος είναι αυτός που θα αποκλείσει εργαζόμενους από τα σωματεία τους;». Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις δυνάμεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ για το «αντι-ΠΑΜΕ» μένος τους και ξεκαθαρίζει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω, το ψηφοδέλτιο για εμάς έχει κατατεθεί. Η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΛΜΕ Ικαρίας ας πάρει την πολιτική ευθύνη του αποκλεισμού του στελέχους του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Θα λογοδοτήσουν για την πράξη τους στους εργαζόμενους και στο κίνημα. Είναι άλλο πράγμα να κάνει κάποιος κριτική πολιτικά στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ ή όπου αλλού θέλει (την κριτική δεν τη φοβόμαστε, την επιδιώκουμε) και άλλο πράγμα να προσπαθεί με πραξικοπήματα τέτοιου είδους να φιμώσει τη φωνή του ΠΑΜΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να τους γυρίσουν την πλάτη. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις ταξικές δυνάμεις ξανά η πλειοψηφία της διοίκησης(2017-02-18 00:00:00.0)
Αντίδραση ΕΛΜΕ και Συλλόγων(2013-02-23 00:00:00.0)
Καταδίκη για τον αποκλεισμό της συνδικαλίστριας(2013-02-22 00:00:00.0)
Νέο «τσεκούρι» στις αμοιβές των αναπληρωτών(2012-02-25 00:00:00.0)
Ενίσχυση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο(2003-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ