Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες φοιτητών - σπουδαστών

Συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη των φοιτητών και των σπουδαστών στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει υιοθετηθεί από Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους ψήφισμα συμπαράστασης στην πάλη των εργατών, ενώ έχει συγκεντρωθεί κι ένα ποσό πάνω από 2.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δοθεί στους απεργούς σήμερα στη συναυλία που διοργανώνουν οι απεργοί, στην «Ελληνική Χαλυβουργία.

Στο ψήφισμα αλληλεγγύης των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων εκφράζεται η αλληλεγγύη «στον δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα». Στη συνέχεια του ψηφίσματος υπογραμμίζεται:

«Η απαίτηση της εργοδοσίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας ή 5ωρης εργασίας με μείωση αποδοχών ή μαζικές απολύσεις θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες αλλά και τους αυριανούς εργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές. Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να «τρέχουν», δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"! Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις»!

Το ψήφισμα έχει υιοθετηθεί από τους παρακάτω Συλλόγους στην Αθήνα: Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Χημικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Γεωπονικής, ΕΜΜΕ, Νομικής, ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης, το ΔΣ του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ και το ΔΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πήραν απόφαση για πολύμορφη συμπαράσταση στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ