Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαθητική διαδήλωση συμπαράστασης

Σήμερα στην Ελευσίνα. Πλαταίνει η συμπαράσταση και από φοιτητές - σπουδαστές

Συγκινημένοι οι απεργοί είδαν χτες να φτάνει στην πύλη του εργοστασίου πορεία με πανό και συνθήματα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, που είναι στην παραλία της πόλης. Με τον αυθορμητισμό που διακρίνει τους νεαρούς μαθητές, έφτασαν φωνάζοντας συνθήματα και σκαρώνοντας τραγούδια: «Στην παραλία το λιμάνι είναι βαθύ, ξύλο και ξεβράκωμα σε κάθε εφοπλιστή»! Το πανό των μαθητών - παιδιά εργατών, ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και τα ίδια - κρεμάστηκε στην πύλη του εργοστασίου: «Είμαστε μαζί σας! Κουράγιο!». Και οι απεργοί τούς ανταπέδωσαν αυτή την αλληλεγγύη με το «μάθημα» που τους έκαναν για το πώς λειτουργεί το εργοστάσιο και τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν.

Στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες, μαθητές από σχολεία της Ελευσίνας προγραμματίζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι συλλαλητήριο στην πλατεία Ηρώων της πόλης. Στο μεταξύ, σχολεία της περιοχής επισκέπτονται καθημερινά πια το χώρο του εργοστασίου, βρίσκονται κυριολεκτικά στο πλευρό των εργατών, έχουν μεταφέρει τον αγώνα αυτό μέσα στα σχολεία, με εξορμήσεις, με συζητήσεις, με διακίνηση του ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης. Σήμερα το απόγευμα προγραμματίζεται επίσκεψη στο χώρο της «Χαλυβουργικής» από τους μαθητές της ΕΠΑΣ Ελευσίνας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα από φοιτητικούς συλλόγους για πολύμορφη συμπαράσταση στους απεργούς της «Χαλυβουργίας». Φοιτητικοί Σύλλογοι θα πάνε το Σάββατο στη «Χαλυβουργία» και θα συμμετάσχουν στη συναυλία που διοργανώνουν εκεί οι απεργοί. Μέχρι τότε συγκεντρώνουν χρήματα για την ενίσχυση των απεργών και των οικογενειών τους και οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κάνουν προσπάθεια να απλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συλλόγους η συζήτηση και οι αποφάσεις συμπαράστασης στους απεργούς. Η ανταπόκριση των φοιτητών είναι μεγάλη. Στους συλλόγους που πρώτοι είχαν πάρει σχετικές αποφάσεις, προστέθηκαν ακόμα οι εξής φοιτητικοί σύλλογοι: Φυσικό, Γεωλογικό, Χημικό, Τουρκικών Σπουδών, Τοπογράφων, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων, Πανεπιστήμιο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ