Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καταγγέλλει δημαγωγικά τα μέτρα που στηρίζει!

Δημαγωγική τακτική για την κοροϊδία και τον εγκλωβισμό του λαού

Τη ψευτοαντιπολίτευση συνεχίζει να παριστάνει η ηγεσία της ΝΔ, την ίδια στιγμή που συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Η προσπάθειά της στόχο έχει να συγκρατήσει μέρος των ψηφοφόρων της που αντιδρά στη συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα να εμφανιστεί σαν η δήθεν «εναλλακτική λύση», που θα έχει μετεκλογικά το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Σ' αυτό το πνεύμα, ο Α. Σαμαράς, σε χθεσινό μήνυμα για το Πολυτεχνείο, είπε ότι «παλεύουμε για αλλαγή της αποτυχημένης οικονομικής συνταγής, για στροφή στην επανεκκίνηση και την ανάταξη της οικονομίας, για περισσότερη Δικαιοσύνη». Για να γίνει αυτό, «θα χρειαστούμε ισχυρή λαϊκή εντολή στις επικείμενες εκλογές», τονίζει ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα», επιβεβαιώνοντας ότι η τακτική της έχει ψηφοθηρική στόχευση και επιδιώκει τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας. Για τον ίδιο σκοπό συνεχίζει τα άσφαιρα πυρά και τις φραστικές κορώνες για την εφαρμοζόμενη πολιτική που τη χαρακτηρίζει «αποτυχημένη» και «αδιέξοδη», αλλά την ίδια στιγμή την εφαρμόζει στο σύνολό της.

Μάλιστα, τα στελέχη της φροντίζουν καθημερινά και σε όλους τους τόνους να επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στους στόχους και τα μέτρα για την επίτευξή τους. «Η ΝΔ στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου», τονίζεται σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι τομεάρχες Χρ. Σταϊκούρας και Ι. Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου Γ. Μιχελάκης, επανάλαβε χτες ότι ο Α. Σαμαράς θα επιμείνει στο δημαγωγικό «όχι» της υπογραφής για τις γραπτές εγγυήσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες για την εκταμίευση της έκτης δόσης, προβάλλοντας το ακλόνητο επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει πιο ισχυρή δέσμευση από την απόφαση της Βουλής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο 13ος κύκλος των «Ελληνικών Μουσικών Γιορτών»(2017-05-07 00:00:00.0)
Οι κεφαλαιοκράτες και όχι ο λαός θα βγουν πιο ισχυροί από την κρίση(2014-06-17 00:00:00.0)
«Κυβέρνηση προσωπικοτήτων» στα νέα παζάρια(2012-05-15 00:00:00.0)
Συμπαγές μέτωπο με κυβέρνηση και τρόικα(2011-10-23 00:00:00.0)
Αρραγές μέτωπο με κυβέρνηση - τρόικα(2011-09-06 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα των μονοπωλίων(2010-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ